Kris Džons (Star sport)
Kris Džons (Star sport)

Lakše ući u plej-in Evrolige nego plej-of Endese?! Valensija očitala lekciju Baskoniji

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 19:24

Ekipa Duška Ivanovića izgubila i prednost u međusbnom skoru

Baskonija je tokom nedelje obezbedila plasman u plej-in Evrolige pobedom u Madridu protiv Reala, dok je Valensija debaklom protiv Asvela ugasila nade o doigravanju u evroligaškom takmičenju.

A onda se kroz par dana sve okrenulo... U direktnom duelu za plej-of, Valensija je očitala lekciju Baskoniji a konačnih 108:101 ne oslikavaju baš najbolje dominaciju domaćina. Domaćin je imao i 30 poena prednost ali je na kraju jedva uspeo da slavi sa 10 razlike što je bitno zbog međusbnog skora.

Izabrane vesti

Na debiju novog trenera Ksavijera Alberta, Valensija je furiozno otvorila utakmicu i već posle prve četvrtine vodila velikih 17 razlike (31:14). Osim ponemog dobrog poteza Haurda, Baskonija je bila u rasulu. Nastavio je domaćin da dodaje gas i na poluvreme otišao sa ogromnih 62:34. Blistao je Kris Džons koji je za poluvreme ubacio 20 poena i podelio pet asistencije za indeks korisnosti od čak 29.

Bilo je jasno da je Baskoniji potpisan poraz ali je do kraja bilo bitno i sa kojom razlikom. S obzirom da su oba tima direktni rivali za plej-of i da nije nemoguće da završe sezonu sa istim brojem pobeda i poraza, za domaćina je bilo važno da nadoknadi poraz od devet poena razlike iz prvog meča odigranog jesenas u Vitoriji. I umalo da prokocka veliku šansu...

Baskonija se pregrupisala na poluvremenu i počela da polako topi prednost domaćina. Uspela je da nađe odbrambenu šifru i da uoči poslednjeg kvartala spusti zaostatak sa 30 na 22 poena razlike. Ali i tada je Valensija sve držala u svojim rukama...

Dok se nije razigrao Markus Haurad i počeo da bombarduje koš Valensije! Amerikanac je pronašao ritam sredinom trećeg kvartala, a u četvrtom je bio nezaustavljiv. U toj deonici je ubacio čak 16 poena, a trojke šutirao 4/5 i Baskonija je razliku spustila na sedam poena. Imala je makar bolji međusobni skor ali je Rogavopulos u poslednjem skeundu faulirao Dejvisa na šutu za tri poena, a centar Valensije je pogodio sva tri penala i doneo svom timu pobedu koja garantuje prednost u međusobnom skoru.

Hauard je sa 36 poena (8/12 za tri poena) bio najefikasniji, dok se Džons u domaćem timu zaustavio na 27. Stefan Jović je u pobedničmkom timu upisao po četiri poena i asistencije.

Valensija je sada dve pobede ispred Baskonije i ima prednost u slučaju istog skora. U mnogo boljoj situaciji za plej-of. Baskonija je na pobedu od Manrese koja je prva iznad crte za doigravanje.

ACB liga – 28. kolo

Subota:

Bilbao – Gran Kanarija 81:71

/Hornsbi 21 – Brusino 16/

Saragosa – Obradoiro 98:79

/Kravić 22 – Skrab 17/

Huventud – Mursija 75:82

/Tomić 25 – Kopejn 17/

Breogan – Palensija 73:65

/Momirov 10 – Pasceniks 15/

Nedelja:

Manresa - Unikaha 77:88

/Badio 15 – Tejlor 18/

Tenerife - Đirona 74:60

/Uertas 21 – Iroegbu 18/

Andora – Granada 88:62

/Harding 20, Andrić 3 – Čitam 18/

Valensija – Baskonija 111:101

/Džons 27, Jović 4 – Hauard 36/

U toku: Barselona – Real Madrid



tagovi

Kris DžonsMarkus HauardBaskonijaKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara