Niko Laprovitola (©Starsport)
Niko Laprovitola (©Starsport)

Laprovitola zakazao El Klasiko u finalu Superkupa Španije

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 23:23

Barselona predvođena sjajnim Argentincem savladala Huventud i za trofej će se boriti sa Realom

Posle Real Madrida, ulogu favorita opravdala je i Barselona. Doduše, očekivano teže. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa slavili su protv Huventuda u polufinalu Superkupa Španije (91:74), te će El Klasikom biti odlučeno kome ide trofej (nedelja, 18.30).

Katalonski derbi odlučen je tek početkom odlučujuće deonice, kada je Blaugrana konačno slomila otpor rivala. Zablisatao je Nikolas Laprovitola sa 26 poena, dok je Nikola Kalinić za nešto manje od 20 minuta upisao šest poena i četiri uhvaćene lopte na zvaničnom debiju u novom dresu.

Izabrane vesti

Odlično se četa Karlesa Durana držala protiv objektivno daleko kvalitetnijeg protivnika. Pokazala da bi i ove sezone mogla da bude kamen spoticanja za favorite i tvrd orah za svakog rivala. Huventud je na odmor otišao sa četiri poena viška, poveo i sa plus sedam i taj višak zadržao sve do odlaska na veliki odmor.

Očigledno je Jasikevičijus razmrdao svoje pulene u pauzi, pa su treći period otvorili serijom 11:0 i preokrenuli rezultat. Stigli su i do 11 poena viška u finišu kvartala, a onda serijom 13:3 početkom odlučujućeg perioda slomili otpor rivala i otvorili vrata ka pobedi.

Laprovitolu je sa 12 poena i osam skokova ispratio Sertač Šanli, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Rokas Jokubaitis. U Huventudu su se sa po 14 poena izdvojili Henri Elenson i Đoel Para, dok je 13 poena ubacio bivši igrač Barse Ante Tomić. Novajlija Kajl Gaj je brojao do 11.



tagovi

KK BarselonaKK Real MadridHuventudNikolas LaprovitolaNikola Kalinić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara