©Reuters
©Reuters

Laso otvorio dušu: Micića sam video kao zamenu za Dončića, godinama sam ga želeo u timu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 11:59

Iskusni košarkaški strateg istakao kvalitete srpskog košarkaša

Bogat košarkaški put Pablo Laso pretočio je u knjigu kroz koju je opisao brojne situacije i anegdote iz trenerske karijere. Španac koji je ostavio trag u Real Madridu, pri pogledu iza sebe dotakao se mnogih tema, a među njima i činjenice da je veoma želeo Vasilija Micića u svom timu.

Inicijativa i želja trenera ipak nisu bili dovoljni da Real Madrid u svoje redove dovede srpskog reprezentativca, a Laso je otkrio kako je čitava potera za Micićem izgledala iz njegove perspektive.

Izabrane vesti

"Dočekali smo 2018. godinu sa željomo da budemo šampioni Evrope drugi put u četiri sezone, ali smo morali da se reorganizujemo i da pronađemo novo oružje posle Dončićevog odlaska u NBA. Za kreiranje tima neophodno je da imate jasan pogled ka budućnosti jer je veoma teško pronaći glavne igrače", kazao je Laso i dodao:

"Tog leta su stigli Klemen Prepelič i Gabrijel Dek, ipak, izmakao nam je veliki potpis, onaj koji bi sve promenio. Srpski košarkaš Vasilije Micić. Ostali su primeri Prepeliča i Nikolasa Laprovitole, igrača koji su stigli naredne sezone, niko ne sumnja u njihov kvalitet, ali je poenta da niko nije razmišljao da su tip igrača kakav je potreban klubu".

Real je u sezoni 2017/18 u Beogradu stigao do evroligaške titule i tako ostvario cilj, međutim trofej nije bio razlog da Španac odustane u nameri da angažuje plejmejkera koji je upravo u tom periodu iz Litvanije, umesto ka Madridu otišao put Turske.

"Micić, kojeg smo želeli, nije došao ni 2018. godine, kada je još bio član Žalgirisa, ni 2019. kada je već eksplodirao u Efesu i njegovo angažovanje se veoma zakomplikovalo. U Beogradu smo, pre nego što smo postali šampioni Evrope, već bili ubeđeni da je Micić najbolja zamena za Dončića. Razgovarao sam sa njim više puta leta 2018. i sledeće godine. Pokušao sam, ali mi je u jednom od tih razgovora dao snažne argumente. Tada smo pričali o Majku Džejmsu, koji bi bio dobra alternativa, ali ni on nije došao", rekao je Laso.


tagovi

Pablo LasoVasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara