Fakundo Kampaco (© AFP)
Fakundo Kampaco (© AFP)

Laso se prisetio dolaska Kampaca: Niko nije ni pomislio da ga dovedemo

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 17:30

Nekadašnji trener Real Madrida pričao o procesu odabira kluba i igrača

Pablo Laso je i dalje bez trenerskog angažmana. Usled prošlosezonskih zdravstvenih problema, Real Madrid se odlučio za Ćusa Matea, a iskusni Španac i dalje strpljivo čeka priliku da ponovo sedne na klupu. Navodno je bio na meti mnogih klubova, a sada je ističe da je najbliži odlasku u Panatinaikos na leto. Pre toga je odbio ponudu Izraela da postane selektor tamošnje reprezentacije.

Do pronalaska novog posla, Laso često daje intervjue i odgovara na brojna pitanja. Sada se osvrnuo na sopstveni proces kako bira klub i igrače.

Izabrane vesti

"Postoje mnoge stvare u svakoj situaciji koje morate da cenite", počinje Laso i odmah nastavlja:

" Veoma je važno znati ko radi u tom klubu, kako rade, kakva je ideja kluba, šta je klub. Svaki tim ima nešto u čemu morate da se identifikujete. Mnogo puta su to ljudi, ideja, projekat, klub, pa čak i grad. Ako neko ima porodicu, vrlo je bitno kakav je grad i šta nudi. Ako želite američki stil života, Madrid je za to. To je veoma važno. Sve situacije imaju to i to morate ceniti".

Ponovo je odgovorio kada će se vratiti trenerskom poslu.

"Ne želim da žurim. To je odluka koja nije laka. Promena posla nije laka, ne samo kao trener. I, u mom slučaju, imao sam sreću da provedem jedanaest godina u istom timu. Dakle, nema sumnje da je ono što bih želeo da bude kako treba. Ono što bih voleo je da uvek budem u istom timu jer to znači da te cene. Imao sam sreću da su me tamo gde sam bio mnogo cenili i mnogo su me trpeli. Nije lako trpeti trenera, imamo svoje stvari. Zato razmišljam o važnosti projekta”.

Pablo Laso je govorio i o modelu Baskonije, koji je ove sezone napravio značajan skok zahvaljujući dolascima Markusa Hauarda i Maika Kocara.

Da li je Baskonija uvek bila u pravu kada je dovodila pojačanja? Ne. Dođavola, ali Baskonija se mnogo kockala, spremna je bila da rizikuje. Postoje i drugi timovi koji manje rizikuju u odnosu na Baskoniju, to su obično najveći klubovi koji sačekaju da vide kako će se igrač snaći u nekoj drugoj sredini pa će onda pokušati da ga dovedu“.

Objasio je to na primeru Fakunda Kampaca koji je bio jedan od najbitnijih faktora u Real Madridu.

"Niko nije znao da ćemo dovesti kampaca, niko nije ni pomišljao o njemu. On je najasniji primer šta znači kada tim odluči ponekad da rizikuje i dovede nepoznatog igrača koji potom donese mnogo toga. Setite se samo primera sa Entonijem Rendolfom ili Trejom Tompkinsom, da li se neko seća njihovih prethodnih timova"



tagovi

Fakundo KampacoPablo LasoKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara