(©AFP)
(©AFP)

Lebron kao momčić u derbiju Kalifornije, Dončićev novi tripl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 08:12

Džejms ubacio 37 protiv Sakramenta

Kako se bliži Ol Star, tako i Lebron Džejms kao da se podmlađuje. Iako u poznim košarkaškim godinama, as Los Anđeles Lejkersa je i dalje jedan od omiljenijih igrača u NBA ligi, a da je daleko od starog gvožđa pokazao je u kalifornijskom derbiju protiv Sakramenta.

Lejkersi su dobili taj revolveraški obračun motivisanih napada sa 136:134, a prva violina utakmice bio je Lebron, koji je ubacio 37 poena, uz osam skokova i sedam asistencija.

Izabrane vesti

Ipak, zvanje junaka utakmice poneo je Denis Šruder, koji je 3,6 sekundi pre kraja ubacio dva bacanja za Jezerdžije i direktno doneo pobedu. Sakramento ima za čim da žali, pošto je uspeo u finišu da preokrene rezultat i povede 132:130, međutim, Lejkersi su se bolje snašli, nisu gubili nerve i došli su do trijumfa.

Pored Lebrona u dresu Lejkersa blistao je Tomas Brajant, koji je ubacio 29 poena uz 14 skokova. Kod Sakramenta istakao se Dearon Foks sa 34 poena i devet asistencija.

Lejkersima je ovo peta uzastopna pobeda i ponovo su igri za plej-of.

 Luka Dončić nastavlja da pleše terenima NBA lige. Nju Orleans može da se pohvali da mu nije ubacio 50 poena, štaviše, nije ni 40. Ali, imao je Slovenac i pored toga sjajnu noć, jer je ostvario novi tripl-dabl.

Dončić je pobedi Dalasa doprineo sa 34 poena, uz po deset skokova i asistencija. Od velike pomoći bio mu je Kristijan Vud, koji je meč završio sa 28 poena.

Ova pobeda primakla je Dalas na samo pobedu manje od Nju Orleansa, koji i dalje drži treće mesto u Zapadnoj konferenciji.

A, na vrhu Istočne konferencije i dalje je Boston, koji je uspeo da osvoji i Teksas – 121:116.

Ni ovde nije moglo bez drame, iako su gosti vodili u većem delu meča, pa imali i devet poena prednosti sredinom poslednje četvrtine (114:105). Ipak, San Antonio je napravio seriju 11:2 i izjednačio.

To je, međutim, bio maksimum Sparsa u tom trenutku, Boston je pokazao šampionski karakter, da ne gubi glavu kada je gusto. Odgovornost je preuzeo Džejson Tejtum, najpre je pogodio dvojku 33 sekunde pre kraja, a onda i jedno od dva bacanja četiri sekunde pre kraja i rešio utakmicu.

Tejtum je bio najefikasniji u Bostonu sa 34 poena, a pratio ga je Džejlen Braun sa 29. Kod San Antonija poeni su bili ravnomernije raspoređeni, pa su po 18 ubacili Zak Kolins, Trej Džons i Džoš Ričardson.

NBA LIGA

Subota

San Antonio - Boston 116:121

/Kolins 18 - Tejtum 38/

Čikago - Juta 126:118

/Lavin 36 - Markanen 28/

Dalas - Nju Orleans 127:117

/Dončić 34 - Valančijunas 25/

Golden Stejt - Orlando 101:115

/Lamb 26 - Bankero 25/

Sakramento - LA Lejkers 134:136

/Foks 34 - Džejms 37/



tagovi

NBA ligaLebron DžejmsLos Anđeles LejkersSakramento KingsBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara