(© AFP)
(© AFP)

Lebron razvejao dilemu: Neki me mrze, ali još nije svanuo dan kad ću se povući

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 09:32

As Lejkersa će igrati 21. sezonu u karijeri

Dilemu je sam kreirao, sam ju je i razvejao. Nastavlja Lebron Džejms karijeru, nema govora o povlačenju, iako je as Los Anđeles Lejkersa nagovestio da bi mogao da se povuče.

Kad se završila finalna serije Zapadne konferencije NBA lige, u kojoj je njegov tim pometlan od budućeg šampiona Denvera, Lebron je rekao da mora dobro da razmisli hoće li se i dalje baviti košarkom. Kako zbog tih 0:4, tako i činjenice da mu je 38 leta. Skoro dva meseca kasnije jedan od najboljih igrača modernog doba obznanio je kako će i dalje nastaviti da se bavi onim što najbolje zna.

Izabrane vesti

Baš me briga koliko poena sam u stanju da postignem ili šta mogu, odnosno ne mogu da uradim na terenu. Pravo pitanje za mene je sledeće: Mogu li da igram, a da ne lažem sport? Onog dana kad košarci ne budem mogao da pružim sve od sebe tad ću odustati. Srećom po vas, taj dan još nije svanuo“, rekao je Lebron na doledeli priznanja ESPY.

To znači da će Džejms odigrati 21. sezonu u profesionalnoj karijeri. I to u 38. godini. Dokaz da još može da se takmiči ponudio je u prethodnom ciklusu, kad je prosečno ubacivao 28,3 poena i beležio 8,3 skokova po utakmici. Bio je najzaslužniji što su Lejkersi posle ne baš blistavog početka sezone ušli u plej-of, a onda u njemu eliminisali doskorašnjeg prvaka, Golden Stejt.

Možete da me volite, a znam da me neki i mrze, ali jednu stvar morate da imate na umu uvek: da me poštujete. I to zbog načina na koji pristupam košarci i svega što sam dao ovoj igri“, dodao je rekorder po broju poena u NBA ligi, jer je u sezoni za nama prestigao Karima Abdula Džabara.

Predstojeće sezone Lebron Džejms će u Los Anđeles Lejkersima zaraditi 47.600.000 dolara, a leta 2024. biće u situaciji da aktivira klauzulu koja bi mu omogućila da mu se na račun slije još 51.400.000 dolara.


tagovi

Lebron DžejmsLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara