Ljulj i Rudi (© AFP)
Ljulj i Rudi (© AFP)

Legende nemaju nameru da stanu: Serhio Ljulj i Rudi Fernandez igraju na Mundobasketu

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.05.23. | 17:25

Asovi Real Madrida će ovog leta biti na raspolaganju selektoru Serđu Skariolu uprkos godinama i umoru

Posle osvajanja Evrolige sa Realom, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez su dali reč predsedniku Košarkaške federacije Španije i Horheu Garbahosi da će igrati za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se odražti u tri države (Japan, Indonezija i Filipini).

Garbahosa je potvrdio da će se veterani – Rudi ima 38, a Ljulj 35 godina – pojaviti u dresu selekcije na još jednom takmičenju.

Izabrane vesti

Neverovatna je stvar da kada sam pričao sa njima posle osvajanja Evrolige, odmah su mi rekli da se vidimo ovog leta. Posvećenost koji imaju prema reprezentaciji je neverovatna“, istakao je Garbahosa za As.

Ljulju će ovo biti 11. turnir, a četvrto učešće na Prvenstvu sveta, dok će Fernandez 15. put na velikim takmičenjima predstavljati Crvenu furiju, a ovo će mu biti peti Mundobasket.

Rudi je prošle godine igrao na Evrobasketu i bio je lider tima koji je osvojio titulu prvaka Evrope. Sa druge strane Ljulj nije igrao na tom prvenstvu zbog povrede, ali je njegov saigrač Fernandez učinio prelep gest i nosio je na pobedničkom postolju obukao dres sa brojem 23 koji pripada Ljulju.

Španci brane titulu osvojenu 2019. u Kini, a prisustvo iskusnog dvojca će biti od ogromne pomoći ekipi selektora Serđa Skariola, koja dominira evropskom i svetskom košarkaškom scenom poslednjih nekoliko godina.

Aktuelni prvak sveta se u grupnoj fazi sastaje sa Obalom Slonovače, Iranom i Brazilom.


tagovi

KK Real MadridRudi FernandezSerhio LjuljMundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara