Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lejkersi krenuli silovito - 1:0! Faulovi paralisali Denver, veliki izazov za Jokića

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.09.20. | 05:35

Entoni Dejvis odigrao fantastično - 126:114

Muška utakmica Los Anđeles Lejkersa i mnogo faulova u njihovu korist. Otprilike tako može da se opiše prvi duel Lejkersa i Denvera. Entoni Dejvis je odigrao odlično, pratio ga je Lebron Džejms i Nagetsi nisu imali šanse u tom celom koktelu - 126:114. Lejkersi vode 1:0 u seriji.

Naš Nikola Jokić jeste došao do nekih svojih brojki kada su poeni u pitanju, ali utisak je da je Vogelov tim uspeo da zaustavi Denver i da ga fizički neutrališe. Nije bilo onih čuvenih uručenja niti asistencija. Posebno je taj aspekat Jokićeve igre bio sprečen, a to je žila kucavica Denverove igre. Kada njegove asistencije ne rade, onda je Nagetsima teško. I tako je bilo ovoga puta. Posebno uz minimalan broj izgubljenih lopti Jezeraša.

Izabrane vesti

Jokić je završio meč sa 21 poenom, šest skokova i samo dve asistencije. Sa druge strane Entoni Dejvis završio je meč sa 37 poena i 10 skokova. Džamal Marej je ubacio 21 poen kod Denvera, dok je Lebron Džejms meč završio sa 15 poena, šest skokova i 12 asistencija. Rondo je imao devet asistencija.


Na samom startu utakmice ekipe su krenule stegnuto, Jokić nije uspevao da pogodi prvih nekoliko napada, ali je potom proradio. Kao i ostatak dva tima pa se prva deonica izrodila u nešto dopadljivo, odbrane nisu briljirale, ali košarka je bila lepa.

A, onda je usledila druga četvrtina prepuna faulovima. Sve je kulminiralo posle ukupno 17 minuta igre kada je Jokiću svirana treća lična, a potom i tehnička Mareju. Otprilike u tim momentima Lejkersi su napravili i rezultatsku zalihu od 15 poena i prvi put se odvojili.

Dovoljan je podatak da su Lejkersi samo u prvom poluvremenu izveli čak 32 slobodna bacanja, većinu toga u drugoj deonici, pa i tu treba tražiti razlog zašto su na veliki odmor otišli sa 70 datih poena. Već pre kraja prvog poluvremena po tri faula imali su Jokić, Marej i Milsap. Pre ovog duela bilo je već priče kod ljubitelja košarke da je Denver potcenjen, a da su Lejkersi precenjeni kod sudija, pa vi procenite ima li istine u takvim tvrdnjama.

Očekivano su Džejms i Dejvis vodili glavnu poentersku reč kod Lejkersa, dok je Jokić imao 11 poena, pet skokova i dve asistencije na poluvremenu. Zanimljiv je podatak da je sam Dejvis šutnuo čak 12 slobodnih bacanja već na polovini utakmice.

Marej je uspevao da održava Denver rezultatski i u drugom i u trećem delu igre, nekako je uspevao da pronađe način da se suprotstavi visokoj postavci Jezeraša. Nagetsi su se držali na oko deset do 15 poena zaostatka što je bilo dovoljno da ih ne otpišemo jer znamo šta su sve uradili protiv Klipersa.

Izašao je tim iz LA vrlo čvrsto od samog starta na teren, sa visokom postavom, pa je uspeo da neutrališe uticaj Jokića i da stigne tokom treće deonice do plusa od 17 poena što je Lejkerse u tom momentu značajno favorizovalo pred samu završnicu utakmice. Na sve to odlično je igrao Rondo.

Pred poslednju deonicu Lejkersi su imali prednost od 103:79. A Jokić je imao pet faulova. To je već nešto sa čim ni čudesni Denver nije mogao da se izbori.

Imaju li Nagetsi snage za novi podvig?

FINALE ZAPADNE KONFERENCIJE

Los Anđeles Lejkers - Denver 126:114 /1:0 u seriji/

/Dejvis 37 - Jokić 21/


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara