Luol Deng (©Reuters)
Luol Deng (©Reuters)

Lejkersi na mukama, Luol Deng postao jedan od najbolje plaćenih selektora na svetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 11:51

Neverovatno je kako je bivši generalni menadžer napravio problem Jezerašima

Los Anđeles Lejkersi su pre godinu dana sastavili sjajan tim, generalni menadžer Rob Pelinka je odradio strašan posao, oko Lebron Džejmsa i Entonija Dejvisa je okupio odličnu ekipu.

Titula je na kraju i završila u njihovim rukama, ali su Lejkersi i ovog leta morali značajno da menjaju roster.

Izabrane vesti

Ipak, ponovo je Pelinka "bacio magiju", stigli su najbolji šesti čovek lige Montrezl Harel iz Klipersa, drugi najbolji šesti čovek lige Denis Šruder, kao i iskusni Mark Gasol i Vesli Metjuz, dok su saradnju sa klubom produžilil Koldvel-Poup i Markif Moris.

Jasno, glavna tema u taboru tima iz "Grada anđela" je sudbina Entonija Dejvisa, koji je odlučio da se okuša u "slobodnim vodama" pred početak sezone.

Dejvis je sada slobodan igrač, ali se očekuje da će kada roster bude kompletiran potpisati novu višegodišnju saradnju sa timom sa kojim je pre samo par meseci osvojio svoj prvi šampionski prsten.

Sasvim je jasno i da će Jezeraši biti preko seleri kepa (salary cap), ali ipak na sve načine pokušavaju da smanje troškove, kako bi rasteretili budžet pre svega pred sezonu 2021/22.

Verovali su da će uspeti da se reše ugovora Luola Denga, koji je još 2018. godine verifikovan, ali mu Lejkersi ipak duguju novac i to sve do 2022. godine.

Moraju da mu isplate još 10.000.000 dolara, tačnije pet za sezonu pred nama i još pet za sezonu 2021/22, a toga su pokušali da se reše, tako što su predali žalbu za oslobođenje od pomenutih troškova zbog povrede koja je Dengu okončala karijeru.

Stigao je i odgovor, žalba je odbijena, pa će Lejkersi svom bivšem igraču morati da isplate i preostalih 10.000.000 američkih dolara, doduše u dve rate.

Biće to opterećenje i za budžet ekipe, videćemo šta će na kraju smisliti Rob Pelinka.

Što se tiče Denga, on je poslednju utakmicu za Lejkerse odigrao u sezoni 2017/18, prethodno je 2016. godine potpisao ugovor težak 72.000.000 dolara.

Igrao je nakon Lejkersa kratko i za Minesotu, a interesantno je da je nedavno postavljen za selektora košarkaške reprezentacije Južnog Sudana.

Pre godinu dana je izabran za predsednika KS ove afričke zemlje, a sada je tu ulogu spojio i sa selektorskom.

Dakle, možemo slobodno reći da je Deng jedan od najbolje plaćenih selektora na svetu, makar će to biti još dve godine.


tagovi

Los Anđeles LejkersLuol Deng

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara