Luka Dončić (Reuters)
Luka Dončić (Reuters)

Lejkersi stradali i od meke ruke Dončića Luke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.03.22. | 07:05

Slovenac stavio Dvajta Hauarda na poster, agonija se nastavlja za Lebrona i saigrače...

Ponadali su se, u poslednje vreme neprepoznatljivi Los Anđeles Lejkersi da bi mogli do velikog preokreta protiv Dalas Meveriksa koji su im u prvom poluvremenu bežali za čak 21 poen. Vratili su se Lebron Džejms i saigrači u trećoj deonici, preuzeli primat, izmenili uloge na terenu. Kada su sedam minuta pre kraja utakmice imali plus šest, zaličilo je da bi mogli da operu sramotu iz prošlog meča kada su ih Pelikansi počistili sa skoro 30 poena razlike... Međutim, stradali su od meke ruke Dončića Luke - 104:109.

Brutalnu košarku nastavlja da igra prva zvezda Dalasa koja je sredinom februara beležila i neme nestvarne brojke i umela da prebaci granicu od 50 poena. Večeras je ubacio tačno pola od toga, ali kada god je bilo važno pogađao je i to nakon duela sa upornim Džejmsom za kojeg znamo kakvu odbranu ume da igra.

Izabrane vesti

Pogodio je Luka fejdvej šest minuta pre kraja i primakao Mevse rivalu na 99:100, zatim ih je na istovetan način, skok šutom uz odraz unazad pogurao do prednosti 103:100, a na 180 sekundi do finalne sirene režirao je nove poene svog tima za 107:102. Lejkersi u poslednjih stotinak i kusur sekundi ušli sa zaostatkom od šest poena, ali su ih promašaj Karmela Entonija za tri, zatim izgubljena lopta, pa i er-bol Džejmsa iza linije 7,24 koštali da stisnu rivala u poslednjem minutu. Luka je pogodio jedno od dva bacanja, a nakon njega Lebron izveo utešno zakucavanje za konačan rezulat.

Nastavljena je agonija Jezeraša koji su izgubili šest od poslednjih sedam utakmica i ako nešto radikalno ne promene plej-of bi vrlo lako mogao da im isklizne iz ruku. Za to vreme ekipa Džejsona Kida je peta na zapadu, a večerašnji trijumf bio joj je osmi u poslednjih deset utakmica.

MVP duela u gradu anđela je pored 25 poena, podelio pet asistencija i uhvatio osam lopti, dok je Lebron sa poenom više bio najbolji poenter meča. Slaba uteha za legendu NBA lige koja je imala i 12 skokova kao i šest asistencija. U poraženom timu Entoni je bio prvi do Lebrona sa 20 poena, dok je u redovima pobednika, osim slovenačkog reprezentativca zablistao i Džejlen Branson sa 22 poena.

I da, osim što je po ko zna koji put pokazao koliko mekom rukom raspolaže, Dončić je stigao da izvede potez koji mu i nije baš zaštini znak. Uhvatio je zalet i ukucao loptu u obruč preko nesrećnog Dvajta Hauarda koji se našao na pravom mestu, ali u pogrešno vreme. Čekić Dončića za dokaz da fini šuterski kroj može da se transformiše i u sirovu energiju.


NBA - REZULTATI

Vašington - Detroit 116:113

/Kuzma 21 - Grent 26/

Boston - Atlanta 107:98

/Tejtum 33 - Jang 31/

Toronto - Bruklin 109:108

/Trent 24 - Džonson 19/

Hjuston - Los Anđeles Klipers 100:113

/Grin 20 - Zubac 21/

Minesota - Golden Stejt 129:114

/Tauns 39 - Kari 34/

Los Anđeles Lejkers - Dalas 104:109

/Džejms 26 - Dončić 25/



tagovi

DalasDalas MaveriksLebron DžejmsLos Anđeles LejkersLos Anđeles

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara