Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

Lenard se ponovo teško povredio, čeka ga duža pauza

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.04.23. | 18:17

Košarkaš Klipersa pokidao meniskus desnog kolena

Jutros ih je Finiks eliminisao iz plej-ofa, a samo nekoliko sati kasnije navijače Los Anđeles Klipersa sačekala je još jedna loša vest. Kako javlja Atletik, Kavaj Lenard je pokidao meniskus desnog kolena i čeka ga nova višemesečna pauza.

Lenard je zbog povrede propustio poslednje tri utakmice plej-ofa sa Sansima. U uvodne dve je u proseku beležio 34,5 poena, 6,5 skokova i šest asistencija, na startu serije kao najefikasniji igrač (38 poena) doneo Klipersima i vođstvo u seriji. Međutim, u njegovom odsustvu, ekipa Tajrona Lua nije uspela da pruži jači otpor Kevinu Durentu i saigračima.

Izabrane vesti

Lenard je, inače, ranije već imao problema sa istim kolenom. Povredio ga je 2021. godine, takođe u plej-ofu, pa je zbog operacije i oporavka koji su potom usledili propustio kompletnu sezonu 2021/22.

Upravo zbog toga 31-godišnji Amerikanac je u ligaškom delu aktuelne sezone odigrao 50 utakmica, postepeno se vraćao u formu i oporavljao od povrede zadobijene u julu 2021. godine, ali ga je nažalost sačekala nova...

Atletik dodaje da Lenard nije odigrao više od 60 utakmica u sezoni još od 2016/17. Naredne sezone ući će u treću od četiri godine ugovora sa Klipersima.


tagovi

Kavaj Lenard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara