Leri Bird (©AFP)
Leri Bird (©AFP)

Leri Bird: Ako hoću titule, biram Kobija, a za zabavu zovem Lebrona

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 10:21

Nekadašnji NBA šampion ima svoje viđenje po nekim pitanjima

Večita dilema oko toga ko je najbolji košarkaš posle Majkla Džordana – Leteće visočanstvo nema alternativu na vrhu – obično dovodi do diskusije na temu: Kobi Brajant ili Lebron Džejms?

Naravno, nije sve tako crno ili belo, odnosno objektivno postoji još imena koja zaslužuju svoje mesto u ovom krugu, ali ljudi obično biraju između Kobija i Lebrona. Ako pitate nekadašnjeg NBA šampiona Lerija Birda, stvari su potpuno jasne – Kobi donosi pobede i titule, a Lebron dobru zabavu.

Izabrane vesti

“Uvek bih pre izabrao Kobija, verovatno zbog njegove želje za pobedom, posvećenosti i želje da stalno napreduje, kao i zbog karaktera koji ga čini jedinstvenim“, priznao je Bird u razgovoru sa poznatim novinarom Bilom Simonsom i dodao:

“Kobi je imao mentalitet najsličniji Maklovom iz dana koji su se u poslednje vreme reflektovali kroz dokumentarac 'The Last Dance'. Zato je poseban“.

Bird je pokušao i argumentovano da objasni zašto mu Lebron Džejms nije prvi izbor.

“Ako hoću da se zabavljam na parketu, kao što sam to činio svojevremenom s Bilom Voltonom, onda biram Lebrona. Verovatno bi bilo jako zanimljivo igrati kraj njega, ali ako hoćete da pobeđujete i uzimate titule, onda je pik Kobi“.

Mamba out

Kobi Brajant je tokom karijere uzeo pet šampionskih titula sa Los Anđeles Lejkersima, a sve ih je već imao na prstima u vreme kada je Lebron prvi put postao šampiona sa Majamijem. Kasnije je uzeo još jednu titulu sa Hitom i jednu sa Klivlendom. I pored činjenice da ima već 35 godina, igra u impozantnoj formi. Njegovi Lejkersi su među vodećim kandidatima za titulu. Ipak, Leri Bird smatra da Lebron nema mentalitet ni blizu Mambinog ili Džordanovog...



tagovi

Lebron DžejmsKobi BrajantLeri Bird

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara