Matijas Lesor (©MN Press)
Matijas Lesor (©MN Press)

Lesor i naredne sezone u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.22. | 06:58

Francuski centar dogovorio nastavak saradnje sa crno-belima, saznaje Mozzart Sport

Partizan je aktivan ovog leta, pravi jak tim u povratničkoj sezoni u Evroligi. Posle dovođenja Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija, crno-beli su dogovorili nastavak saradnje sa francuskim centrom Matijasom Lesorom, saznaje Mozzart Sport.

Nekadašnjem košarkašu Crvene zvezde je ugovor s timom koji predvodi s klupe Željko Obradović istekao na kraju sezone. Za razliku od Dalasa Mura, Nemanje Dangubića i Radeta Zagorca koji su napustili klub, vicešampion ABA lige je zadržao Francuza koji je krajem prošle godine stigao u Partizan.

Izabrane vesti

Lesor je karijeru počeo u Šalonu, za koji je nastupao dve godine. Potom je zaigrao za Nanter, gde je ostavio odličan utisak, osvojio Kup Francuske i FIBA Evropa kup, pa ga je primetila i Crvena zvezda. Stigao je na Mali Kalegmdan i proveo sezonu u crveno-belom, da bi 2018. godine osvojio i titulu u Srbiji. Sa crveno-belima je igrao i finale ABA lige i pretrpeo poraz od Budućnosti, a ostao je upamćen po promašaju zicera u finišu četvrte utakmice u Podgorici.

Partizan osvaja Evroligu – kvota u Mozzartu je 35,0.

Posle Zvezde je otišao u Malagu, onda u Bajern, a pretprošle sezone bio je jedan od glavnih nosilaca Monaka u istorijskoj sezoni kneževskog kluba koji je osvojio Evrokup i plasirao se prvi put u Evroligu. U Partizan je stigao posle krakotrajne epizode u Makabiju i u crno-belom dresu ostavio odličan utisak, pogotovo u finišu sezone kada je bio glavna snaga crno-belih u reketu.

Nije uspeo sa crno-belima da osvoji trofej prošle sezone. Poražen je u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde, kao i u finalu plej-ofa ABA lige od istog rivala. Francuski centar je prošle sezone u ABA ligi odigrao 22 meča i prosečno je beležio 10,1 poen, uz 5,9 skokova i 1,6 asistencija po meču.

Osim Lesora, crno-beli bi uskoro trebalo da ozvaniče saradnju i sa nekadašnjim košarkašem Panatinaikosa Joanisom Papepetruom.

Podsetimo, naredne sezone gledaćemo prvi put večiti derbi u Evroligi.


tagovi

KK PartizanMatijas LesorEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara