Kendrik Nan (Star Sport)
Kendrik Nan (Star Sport)

Lesor odmarao, Panatinaikos ubedljiv, ali dekoncentrisan pred dolazak Zvezde

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 21:25

Atinski zeleni savladali Promiteas - 54:69

Nastavio je Panatinaikos besprekornu seriju od starta grčkog prvenstva i upisao i 11. recku zadržavši maksimalan učinak. Gostovali su izabranici Ergina Atamana Promiteasu četiri dana pre nego što će odigrati evroligaški meč protiv Crvene zvezde u svojoj Oaki, ali uz ubedljiv trijumf, gosti su prkazali određeni nivo dekoncentracije - 54:69.

Za početak, u redovima pobedničkog tima nije bilo Matijasa Lesora. Očekivano, budući da je Francuz pre samo dva dana u okršaju sa milanskom Olimpijom posle neuspešnog pokušaja zakucavanja doživeo teško prizemljenje. Ozbiljniju povredu je izbegao, ali je stručni štab zajedno sa lekarskim timom procenio da je najbolje da prošlogodišnji centar Partizan Mozzart Beta odmori uoči duela sa crveno-belima.

Izabrane vesti

Kako je nakon prve deonice Pao vodio sa 18:15, a na poluvremenu imao prednost 34:31, ključnu razliku gost je napravio u trećem kvartalu koji je dobio 20:13. A onda, praktično šest minuta grešaka u odlučujućoj četvrtini. Zeleni su izgubili čak 6 od ukupno 16 lopti u poslednjoj deonici čiju su prvu polovinu okončali bez poena. Ipak, ubrzo su se dozvali pameti i zahvaljujući trojkama Kendrika Nana i Huanča Ernangomeza overili pobedu u Patrasu.

Upravo je Nan večeras bio udarna igla Atamanovog tima okončavši meč sa 15 poena. Amerikanac je pogodio tri trojke iz sedam pokušaja, dok je iz igre gađao 6/11. Ernangomez je upisao 13, Kalaicakis 12, a Kostas Adetokunbo deset, dok je njegov imenjak Slukas sjajno dirigovao sa osam asistencija.

Petu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima zabeležio je atinski velikan, prvu ligašku nakon tri vezane recke na gostovanjima u Evroligi. Rušio je Pao Asvel, Monako i Olimpiju, a posle 20 dana i poraza od Real Madrida, ponovo ga očekuje evroligaško domaćinstvo, ovoga puta protiv Zvezde.




tagovi

KK PanatinaikosKendrik NanMatijas Lesor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara