"Nemanja Protić"
"Nemanja Protić"

Levski na putu da prekine dominaciju Lukoila!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.13. | 13:10

Srpski igrači bili su najzaslužniji za prvu pobedu u finalu plej-ofa - 88:84

 

Nemanja ProtićKošarkaši Levskog, predvođeni srpskom trojkom Marinović, Protić i Pantić savladali su favorizovani Lukoil u prvoj utakmici finalne serije bugarskog plej-ofa rezultatom 84:88 (20:26, 26:19, 16:25, 22:18 ). Pitanje pobednika odlučeno je u trećoj četvrtini koju su gosti dobili sa 25:16.
"Utakmica je protekla u skladu sa našim predviđanjima“, kaže za MOZZART Sport, bek Levskog, Nemanja Protić. "Kad se igra finalna serija veći pritisak je na domaćem sastavu koji želi da sačuva prednost svog terena. Uspeli smo da ih pobedimo ali nema euforije. Svesni smo činjenice da smo napravili dobar posao. U drugom poluvremenu smo iskontrolisali igru jedan na jedan, uspeli da se odlepimo ali je usledila uzbudljiva završnica u kojoj smo bili bolji“.

Izabrane vesti

Marko Marinović je postigao 18 poena, Pantić osam, uz pet skokova, dok je Protić ubacio 17 poena bez promašenog slobodnog bacanja (10:10).
Odigrali smo dobro ali se od nas stranaca uvek očekuje da pružimo više od ostalih. Moramo da peuzmemo lidersku ulogu“.

Da li je na pomolu prekid dominacije Lukoila?
“U poslednjih deset godina se nije dogodilo da neka ekipa savlada Lukoil u prvoj finalnoj utakmici na njihovom parketu. Lukoil ima ubedljivo najveći budžet u bugarskoj košarci i zato je dominantan.  Za sad smo na dobrom putu da prekinemo tu dominaciju, ostaje da se vidi kako će biti dalje. Druga utakmica se igra sutra od 15.30, nadam se da smo im malo poljuljali samopouzdanje. Mi smo domaćini 29. i 31. maja“, zaključio je Nemanja Protić

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: MN Press)


tagovi

BugarskaEvropaLevskiLukoilMarko MarinovićNemanja Protic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara