Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Lilard: Jokić je MVP, nismo mu dozvolili da nas rastrgne; Nurkić: Uradili smo sve da ne razigra saigrače

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 15:52

Portlandov tandem o brejku u Denveru i kakav je plan bio za srpskog asa

Plej-of NBA lige nije dobro počeo za Denver Nagetse. Nikola Jokić je bio na MVP nivou, ali je ostao bez adekvatne podrške saigrača, zbog čega je Portland uzeo brejk odmah na startu prve runde.

Iako je odigrao još jednu odličnu utakmicu, Jokić je najveći deo susreta proveo bez podeljene asistencije, na kraju je imao samo jednu, zbog čega je Denver mnogo patio.

Izabrane vesti

Utorak, 04.00: (1,80) Denver (12,5) Portland (2,25)

Prema izveštajima američkih medija i onih koji su pratili susret iz Bol Arene, Teri Stots i njegovi saradnici ozbiljno su se pripremali upravo za Jokića i cilj je bio da mu se onemogući da razigra saigrače. To je posle utakmice potvrdio i nekadašnji Jokićev saigrač u Denveru Jusuf Nurkić.

“Osećamo se dobro jer smo podređeni tim u ovoj seriji. Svi vide Nagetse u polufinalu konferencije pre nas, ali to je u redu“, izjavio je Nurkić i dodao:

“Jokića smo pustili da pogađa, ali je cilj bio da ne razigrava saigrače. To je bio jedan od glavnih planova ove utakmice“.

Zanimljivo, to je upravo Jokić izdvojio kao ključnu stavku utakmice koju je završio s 34 poena i 16 skokova.

“Nisu mi dozvoljavali da umešam saigrače ozbiljnije u meč. Terali su me da se dobro pomučim za svaku asistenciju“, priznao je najverovatnije sledeći MVP najjače lige sveta.

O ovom detalju govorio je i najbolji igrač Portlanda Demijan Lilard. Doduše, on kaže da je jedan od ciljeva bio da se Jokićev napadački učinak maksimalno ograniči.

“Jokić je MVP po mom mišljenju. Znate da će da odigra dobro. Nismo hteli da mu dozvolimo da postiže lake poene i da nas rastrgne. Na kraju se utakmica završila u našu korist, uradili smo dobar posao“.

Drugi susret između Denvera i Portlanda igra se između ponedeljka i utorka od 04.00 na istom mestu.



tagovi

Demijan LilardJusuf NurkićNikola JokićDenver NagetsPortland Trejlblejzersplej-of NBA lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara