Litvanija oslabljena ide na Mundobasket, na Filipinima možda i bez najboljeg igrača

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.05.23. | 16:19

Loše vesti potvrdio je i selektor nacionalnog tima Kazis Maksvitis

Četiri igrača koji igraju u Evroligi neće braniti boje Litvanije, a pod znakom pitanja je i prva zvezda tima Domantas Sabonis. Za zemlju koja ima veliku košarkašku istoriju i koja se ponosno deklariše kao zemlja košarke na predstojećem Svetskom prvenstvu sigurno neće nastupati Rokas Gedraitis, Lukas Lekavičijus, Edgaras Ulanovas i Marijus Grigonis. Loše vesti potvrdio je i selektor nacionalnog tima Kazis Maksvitis.

Razlog zbog koga pomenuti igrači neće predstavljati Litvaniju na najvećoj svetskoj košarkaškoj smotri isključivo su lične prirode. Trener koji je Žalgiris predvodio do top 8 faze elitnog takmičenja veruje da Litvanija može da napravi uspeh, iako je razočaran što neće ovi igrači nastupati u Manili.

Izabrane vesti

"Ne verujem da će toliko uticati na performans tima. Imaćemo nekoliko manje poznatih imena, ali to će biti motivisana grupa igrača koji će imati neverovatnu želju za uspehom", rekao je Maksvitis.

Upitan je Maksvitis za stanje zvezde Sakramento Kingsa Domantasa Sabonisa koji ima povredu šake i njegov nastup je i dalje pod znakom pitanja.

"U ovom trenutku i dalje nije ništa sigurno", kratak je bio selektor Litvanije.

Litvanci će na Mundobasketu igrati u grupi D sa Crnom Gorom, Egiptom i Meksikom, a ukoliko se plasiraju u narednu fazu potencijalno će zakazati duele sa reprezentacijama SAD-a i Grčke.


tagovi

Rokas GiedraitisLukas LekavičijusEdgaras UlanovasMarijus GrigonisDomantas SabonisMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara