Šabaz Nejpir (Foto: AFP)
Šabaz Nejpir (Foto: AFP)

Lo u Milanu, Nejpir u Zvezdi?

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 16:45

Čini se da je Crvena zvezda pronašla novog plejmejkera

Dobro su na Malom Kalemegdanu otvorili letnji prelazni rok, završili pet bitnih potpisa, angažovali četiri proverena pojačanja. Luka Mitrović ostaje, Dejan Davidovac se vratio, a stigli su i Miloš Teodosić, Marko Simonović i Adam Hanga. Da li je sledeći Šabaz Nejpir?

Nedavno su italijanski mediji najavili takvu mogućnost. Korijere di Bolonja prenela je da su srpski šampion i američki plejmejker u završnoj fazi pregovora, a Telegraf prenosi i da su dve strane postigle dogovor, te da bi Nejpir trebalo da potpiše dvogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

Istekao je 32-godišnjem Amerikancu ugovor sa Olimpijom iz Milana, s obzirom da je po dolasku u klub krajem januara potpisao saradnju do kraja sezone.

Prvak Italije se nije zvanično oglasio po pitanju njegove sudbine, ali su se danas pojavile i glasine da je na pragu angažovanja Maodoa Loa koji napušta berlinsku Albu, što ide u prilog priči da bi Nejpir mogao da digne sidro.

S druge strane, Prestonicu mode napustili su Naz Mitru Long (Žaligirs) i Tomazo Baldaso (Tortona), ugovor je istekao i Kevinu Pengosu, a spoljnu liniju ojačao je jedino mladi Đordano Bortolani.

Nejpir se minule sezone prvi put pokazao košarkaškoj javnosti u Evropi na najvećoj pozornici. Pokušao je isto svojevremeno da uradi u Zenitu, ali je na samom startu mandata u Sankt Petersburugu doživeo tešku povredu.

Zato je u januaru dobio priliku u ekipi Etorea Mesine i pokazao se sjajno. Podigao je Manekene u Evroligi, u proseku beležio 15 poena i 3,9 asistencija na 12 nastupa, a odigrao je važnu ulogu i u osvajanju rekordne 30. titule u Italiji.

Ovaj 32-godišnji plejmejker iza sebe ima veliko NBA iskustvo (345 utakmica), nastupao je za Majami, Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu i Vašington, pre nego što je leta 2021. stigao u Evropu i potpisao za Zenit.


tagovi

Šabaz NejpirKK Crvena zvezdaOlimpija MilanoMaodo Lo

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara