Džordan Lojd (Screenshot - Youtube.com)
Džordan Lojd (Screenshot - Youtube.com)

Lojd sprečio iznenađenje u Monaku, Asvel pao i pored 34 poena De Koloa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 23:36

Burg bio na pragu iznenađenja protiv ekipe Saše Obradovića, ali je bivši igrač Crvene zvezde intervenisao u poslednjoj četvrtini

Košarkaši Monaka su nastavili da ređaju pobede u domaćem prvenstvu. Delovalo je da će rutinski izaći na kraj sa Burgom, ali su gosti predvođeni tandemom Džordan Flojd - Džejms Palmer uspeli da dođu do velikog preokreta. Na scenu je u pravi čas stupio Džordan Lojd, postigao vrlo bitne poene u finišu i obezbedio ekipi Saše Obradovića novi trijumf - 98:94.

Burg je u 33. minutu vodio 76:70, a Lojd je poslednji kvartal dočekao sa samo pet poena. To ga nije sprečilo da ubaci još 13 do kraja utakmice.

Izabrane vesti

"Jedan po jedan smo preduzimali potrebne korake u neizvesnoj završnici. Moramo da budemo pažljiviji, ne možemo da dozvolimo sebi da protraćimo tek tako prednost i da nas iko uplaši", rekao je Amerikanac posle susreta.

Dobrom i raznovrsnom igrom u napadu Kneževi su za 17 minuta postigli 50 poena i imali veliku prednost (50:33). Ipak, usledilo je opuštanje. Rezultat 52:35 u korist domaćina, za desetak minuta prevorio se u 76:70 za goste. A onda je Lojd stupio na scenu.

Bivši košarkaš Valensije, Zvezde i Zenita je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Ispratio ga je Eli Okobo sa 15 poena, Džeron Blosomgejm je dodao 12, dok je dvocifren sa 10 bio i Alfa Dijalo.

Po 25 poena su za Burg postigli Flojd i Palmer, 12 je dodao Aleksandre Šesan, dok je Ajzea Majk bio na pragu dabl-dabla (10p, 8sk).

Večeras je i drugi francuski evroligaš bio na parketu, ali za razliku od Monaka nije uspeo da slavi. Uprkos sjajnoj partiji Nanda De Kolo izgubio je od Roana na strani 89:83.

Tvrd i neizvestan meč većim tokom rešio je u korist domaćina Ronald Marč. Sjajni Amerikanac je bio nezaustavljiv, posebno je dominirao u prelomnim trenucima i susret okončao sa 33 poena. Roan je u poslednji kvartal ušao sa 66:61, a onda je Marč odradio svoje i sačuvao prednost domaćinu.

Ispratili su ga Maksim Ros sa 14 poena i Silvio De Sousa sa 10 poena. Nije Asvel uspeo da pobedom upriliči sjajnu partiju iskusnog De Koloa. Francuz igra odlično na startu sezone, a susret je okončao sa 34 poena, kao i po četiri asistencije i skoka. Ispratili su ga koliko-toliko samo Retin Obasohan sa 12 i Šarl Kaudi sa 10 poena, dok je Jusufa Fal bio na pragu dabl-dabla sa po devet poena i uhvaćenih lopti.



tagovi

KK MonakoAsvelRoanKK BurgFrancuskaLNB Pro ADžordan LojdNando De Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara