Nikola Lončar, ©MN Press
Nikola Lončar, ©MN Press

Lončar: Imamo još par igrača da dogovorimo, nećemo da natrpavamo roster

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.06.20. | 20:27

„Trudimo se da zadržimo 70% - 80% igrača. Znam da ima dosta interesanata za naše igrače, moramo da vodimo računa da nam ih ne ukradu“

Sportski direktor Partizana, Nikola Lončar, gostovao je u emisiji „U obruču“ na televiziji Arena Sport i tom prilikom odgovarao je na pitanja vezano za odluku Partizana da igra u Evrokupu, ali i o tome kako će izgledati tim crno-belih sledeće sezone.

Kaže Lončar da se nada crno-belih dosta polaže u trenera Andreu Trinkijerija, te da se roster neće natrpavati igračima, te da će crno-beli gledati da zadrže 70%, 80% odsto ekipe od ove sezone, možda i više. Prvi zadatak biće rad na produžetku saradnje sa igračima kojima ovog leta ističu ugovori.

Izabrane vesti

Koliko će Partizan gledati da dovede igrača ovoga leta?

Ne mogu da kažem tačan broj igrača. Prisutni smo na tržištu, svi šalju liste igrača, pitaju... Imamo još par igrača da dogovorimo od ove sezone da ostanu sa nama, pa onda ćemo da popunjavamo rupe da tako kažem. Znamo ko su nosioci igre, znamo koji su igrači prioritet. Jedan, dva igrača... Nećemo da se pomerimo sa dva igrača. Neki put se i tržište otvori, videćemo situaciju sa Razvojnom ligom. Nećemo da natrpavamo roster, imamo i mlade igrače. Figura trenera će ostati neprikosnovena“, rekao je Lončar gostujući na Areni Sport.

Postavlja se pitanje na kakav će budžet moći da računa Partizan posle svega što se dogodilo. Utisak je da će on biti manji nego ove sezone.

Svi će imati problema da ponove ili da imaju veći budžet. Moraćemo i mi da zategnemo, mnogi će imati manji budžet. U narednim danima, nedeljama, ćemo da odredimo krajni budžet i da krojimo tim za sledeću. Trudimo se da zadržimo 70% - 80% i više odsto igrača od ove sezone. Nismo na tržištu za prodaju, znam da ima dosta interesanata, moramo da vodimo računa da nam ne ukradu igrače. Ovi datumi oko 15. juna su dosta opasni. Siguran sam da to neće da se dogodi“, rekao je Lončar, a jasno je da je Kori Volden jedan od igrača za koje postoji interesovanje.

Podsetimo, prethodih dana se u vezu sa Partizanom dovode različiti igrači, poput Kodija Milera Mekintajera, Devina Vilijamsa, Endrjua Gaudloka i Eldžina Kuka.

O odluci da Partizan igra sledeće sezone u Evroligi Lončar nije hteo mnogo da ulazi u detalje. Sve objašnjava željom da crno-beli igraju sa elitnim klubovima Evrope.

"Krajnji cilj Partizana je da bude sa elitom i jedino tamo može kroz Evrokup. Ostvarili smo ciljeve, dva trofeja, ali su se neke okolnosti dogodile nepovoljne po nas. Moramo da ponovimo šta smo uradili prošle godine. Najvažnije je to bilo u proceni gde ćemo da igramo“.

Partizan je imao dobru situaciju pred plej-of ABA lige i Evrokupa.

"Pol pozicija je bila fenomenalna. Razgovarao sam i ja sa Saletom Đorđevićem, znate kako je bilo u karantinu. Nema prostora za bilo kakvo žaljenje. To je uzaludno, Prežalili smo, idemo dalje. Radimo na sledećoj sezoni. Nema razloga da se osvrćemo i gledamo šta bi bilo kad bi bilo. Desila se odvratna stvar celom svetu, ne samo Partizanu. Radimo punom parom. Okrećemo se novoj sezoni. Nema prostora za žaljenje“.

Odluka Evrolige bila je očekivana...

Očekivao sam. Imao sam priluku da pričam sa Đordijem i sa Skotom, izabrali su najlakše rešenje za Evroligu, kao administratori. Klubovi su odlučili tako na predlog Đordija. Svi su odlučili da bi to bilo nemoguće i tražili su najlakše rešenje. Mi smo mogli da budemo ljuti, Virtus, Uniks, Efes. Videćemo i Panatinaikos šta se dešava. Nema prostora za žaljenje. Napravili smo dobru grupu, dobar tim na čelu sa trenerom“.

Sledeća sezona? Nema garancija kada će ona početi i kako će se odvijati...

Pominje se drugi talas i to su meni nepoznate stvari. Svi željno iščekujemo sledeću sezonu. Imamo nagoveštaj kalendara. Ne zna se da li će biti publike, znamo koliko je ona važna Partizanu. Neće biti ništa kao ranije, i u životu kao i u sportu. Evroliga je izabrala najlakše rešenje što se tiče njih, sada je to sve iza nas“.

Ostoja Mijailović je najavio ostanak Trinkijerija i 70% tima od prošle sezone.

Rekao bih i sa više od 70%. Imamo kontinuitet. Zato smo potpisali saradnju sa igračima od prošle sezone na višegodišnjem nivou. U mojoj eri sportskog direktora vodi se računa o igračima. Andrea je vrhunski trener, naš najbolji igrač je naš trener. Imamo još jednu šansu da dođemo do Evrolige sledeće sezone. Želimo da damo kontinuitet svima“.

O sudaru Evrolige i Fibe?

"Dobro je za košarku da se dve organizacije bore ko će više da ponudi klubovima i sigurno će Fiba pokušavati da privuče još više klubova, ali dok neko od ovih 11 najvećih ne pređe (sa A licencom prim.aut), nisam siguran da će uspeti da sustigne Evroligu".



tagovi

Nikola Lončar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara