"Osvajač svetskog i evropskog zlata "
"Osvajač svetskog i evropskog zlata "

Lončar za MOZZART Sport: Bjelica nastavio sa igrama iz Evrolige, ali još nije na nivou Bodiroge (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.15. | 12:10

“Očekujem od njega da bude još bolji do kraja šampionata”, smatra bivši reprezentativac Jugoslavije

Osvajač svetskog i evropskog zlata Svi se sećaju njegovih uzbudljivih prenosa Svetskog prvenstva od prošle godine u duetu sa Slobodanom Šarencom. Mnogi su smatrali da je bio “talija”. Na Evropskom prvenstvu nećete slušati Nikolu, ali ga na našem portalu ovom prilikom možete na miru “pročitati” u danu kada naša selekcija ima pauzu.

Podsetimo, Srbja je u prva dva kola došla do pobeda protiv Španije i Nemačke. Pitali smo Nikolu Lončara da nam prokomentariše kako je video ta dva meča Orlova.
Protiv Španije smo slavili jer smo bili koncentrisaniji u odsudnim trenucima meča. Tu pre svega mislim na one vezane pogođene trojke. To nam je mnogo pomoglo da se odlepimo i prelomimo meč u svoju korist. Već u duelu sa Nemcima, videlo se da je naše momke stigao umor. To se najviše dalo primetiti kroz procenat šuta. Takođe, zadovoljan sam kako smo branili Novickog, ali i velikom rotacijom naših košarkaša”, započeo je Lončar  razgovor za naš portal.

Izabrane vesti

Evidentno je da naši centri nisu toliko ubojito oružje u napadu kao u Španiji. Miroslav Raduljica se muči da pronađe formu, Ognjen Kuzmić je i dalje u nekoj vrsti grča, dok Nikola Milutinov još uvek nije dobio pravu priliku.
“Prošle godine tu je bio Krstić, ali su ga dugo zbog povrede menjali i nadopunjavali Katić, Štimac i Raduljica. Ovoga puta smo na tim pozicijima manje iskusni, ali će to momci pokušati da nadomeste voljom, borbom i centimetrima”, rekao je Lončar.

Kao pravi vođa na terenu u prva dva meča iskristalisao se Nemanja Bjelica. Protiv Španije je ispunio sve moguće statističke kolone, dok je protiv Nemačke ubacio odlučujući koš u poslednjoj sekundi. Mnogi ga sada upoređuju sa Dejanom Bodirogom po “ol raund” stilu i basketaške "jedan na jedan" igre. Ipak, Lončar smatra da se ne treba previše zaletati sa takvim ocenama.
Bodiroga? Dobro,  svakako je potrebno da Bjelica napreduje da bi došao do tog nivoa. On je nastavio sa sjajnim partijama koje je pružao u Evroligi gde je bio MVP, potpisao je ugovor sa NBA ekipom, a ove fantastične igre su samo nastavak cele priče. Sve ide svojim tokom. Očekujem od njega da bude još bolji do kraja šampionata”, smatra bivši reprezentativac Jugoslavije i košarkaš koji je, između ostalog, nosio dresove Partizana, Real Madrida, Varezea, Huventuda, Makabija…

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaNikola LončarNemanja Bjelicakošarkaška reprezentacija SrbijeEvropaEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara