""
""

Lončar za MOZZART Sport: Rusi ne mogu da nam prave problem! Zlato - što da ne?

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.09.17. | 08:52

"Mislim da smo mogli i u grupi da ih dobijemo", kaže naš bivši reprezentativac

Vreme je za revanš. Košarkaši Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva igraće protiv Rusije, jedinog tima koji im je uzeo meru u grupnoj fazi takmičenja. A poslednji put smo sa Rusijom igrali meč koji je direktno odlučivao o medalji pre 19 godina i to u finalu Svetskog prvenstva u Atini. Ishod se dobro pamti, titula je stigla u Beograd, a jedan od aktera tog meča bio je Nikola Lončar koji je u razgovoru za MOZZART istakao da je Srbija apsolutni favorit u novom okršaju sa Zbornajom, kao i da Orlovi imaju lepu priliku da se domognu i zlatne medalje.
“Ovo sve za sada deluje odlično. Idemo korak po korak, bez obzira na sve probleme i povrede. Ostvarili smo jedan od ciljeva, mada evo, povredio se i Lazić. Možda je zbog toga ovaj rezultat i malo iznad očekivanja, mada smo mi uvek ambiciozni i pucamo na najviše”, rekao je Lončar na početku razgovora za MOZZART Sport.

Kao najjači adut srpske selekcije nekadašnji reprezentativac je naveo dobru timsku igru.
“Izgledamo lepo i organizovano. Ništa se ne prepušta slučaju. Naša najveća snaga je kolektiv, odnosno tim. Tu su Bobi i Mačvan pod košem, Bogdan je lider ekipe. Svi se fenomenalno dopunjuju i defanzivno i ofanzivno.”

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
(3,05) Rusija (15,00) Srbija (1,45)

Lončar kaže da Rusija ima kvalitetnu ekipu, ali daleko od toga da Đorđević nema načina da zaustavi glavne adute rivala.
“Rusi su u dosadašnjem toku šampionata pokazali da imaju kvalitet i talenat. Ipak, mislim da nisu tim koji može da nam opet napravi problem. Dosta zavise od pet, šest igrača, a pre svega od Šveda. On, naravno ima ´kard blanš´ od trenera. Ako ima svoj dan, teško ga je zaustaviti jedan na jedan.”

Nastavio je Lončar sa analizom večerašnjeg rivala Orlova i to prilično detaljno.  
“Unutra imaju Mozgova koji je veliki, ali ne baš talentovan i to treba da iskoristimo. Voroncevič može da bude opasan ako pogodi prvu trojku, a mislim da Kurbanova može da čuva Lučić. Mislim da smo mogli i u grupi da ih dobijemo.”

Prisetio se nekadašnji košarkaš Partizana, Reala i Makabija šampionata u Atini i finalnog okršaja koju je tadašnja Jugoslavija dobila protiv Zbornaje sa 64:62.
“Mislim da su tad za njih igrali Karašov, Panov, Kudeljin, Mihajlov… Sećam se da ih je Rebrača baš razbio u finalu, Bodiroga je izabran za MVP-ja, Sale je zbog povrede zaigrao tek u završnici. I tada smo imali dosta kadrovskih problema, povreda, Paspalj se povukao posle Atlante, nije bilo Divca, Danilovića.”

Na sličan način kao ove godine i tada je nacionalni tim zbog silnih problema bio već prežaljen na neki način i malo je njih verovalo u medalju, a kamoli u trofej.
“Ma, nema šta… Mi svi kad se skupimo u reprezentaciji hoćemo da igramo. I radimo to najbolje što možemo. To je ono što nas razlikuje od ostalih. To je naš pobednički mentalitet, ko god da igra. Iskreno, te finalne utakmice sa Rusijom se i ne sećam baš najbolje. Prošlo je 20 godina… Samo se sećam da smo ih dobili, neka tako bude i večeras.”

Kao i mnoge i na Lončara je najjači utisak ostavio Luka Dončić.
“Svi su oduševljeni Letonijom, a Evropa je videla i Luku Dončića. Takav igrač trenutno ne postoji na Starom kontinentu. Tu je i Porzingis.”

I za kraj, prognoza dometa Orlova u završnici?
“Malo nam fali za medalju. Možemo dosta u polufinalu, pa i u finalu. Što da ne? Nikad se ne zna, to je jedna utakmica i svašta može da bude”, zaključio je Lončar.

POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA:

20.30: (3,05) Rusija (15,00) Srbija (1,45)


tagovi

EvropaNikola Lončar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara