Lorenzo Braun (©fiba.basketball)
Lorenzo Braun (©fiba.basketball)

Lorenzo Braun spreman da pomogne Španiji i na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 13:19

Nezvanični MVP minulog Evrobasketa raduje se učešću na planetarnoj smotri sa Crvenom furijom

Pokorila je Španija Evropu minulog leta, iako je malo ko to predviđao. Ključni čovek u pohodu na zlato bio je naturalizovani Amerikanac Lorenzo Braun, koji na kraju nije nagrađen MVP zvanjem, mada je opšti utisak da ga je zaslužio.

Mnogi, pa i pojedini igrači španske reprezentacije poput Rudija Fernandeza, nisu bili preterano srećni zbog izdavanja pasoša i državljanstva američkom košarkašu, ali su svi skupa promenili ploču kada je dirigovao igrom čete Serđa Skariola na putu ka kontinentalnom tronu. Kako stoje stvari, Braun će predvoditi Crvenu furiju i u odbrani svetskog trona.

Izabrane vesti

"Sigurno, sigurno", kratko je bivši igrač Crvene zvezde odgovorio na pitanje BasketNews-a o potencijalnom učešću na planetarnoj smotri.

Američki plejmejker je beležio 15,2 poena i 7,6 asistencija, mada je na kraju za najboljeg igrača turnira proglašen centar španske reprezentacije Vili Ernangomez. Na krilima izvrsnih izdanja na Evropskom prvenstvu, Braun je pružao briljantne partije i u dresu Makabija ove sezone i izrastao u lidera ekipe.

Nema sumnje da je odličnim nastupima u dresu tima iz Tel Aviva ubedio i Serđa Skariola da mu ukaže šansu i narednog leta u dresu španske reprezentacije. Samo bi ovog puta mogao da deli minute sa najkorisnijim igračem minulog Svetskog kupa, Rikijem Rubiom.

Sa tim nema problem. Štaviše, odlično poznaje košarkaša Klivlenda iz perioda kada su sarađivali u Minesoti.

"Neće to biti veliki problem. On je igrač koji voli da dodaje, ja mogu da radim pomalo od oba (asistira i poentra, prim. aut). Uzbuđen sa da vidim šta nas čeka preko leta i spreman da se bacim na posao".

Iako je i u dresu Zvezde pružao odlične partije, pa potom i kao košarkaš Uniksa (mada se između toga nije najbolje snašao u Fenerbahčeu), Španija mu je pomogla da se izdigne na novi nivo, te je u dresu Makabija stao rame uz rame sa najboljim organizatorima igre na Starom kontinentu.

"Skariolo je napravio nešto neverovatno za mene, teško mi je da to u potpunosti i razumem. Brojni evropski timovi su pokazali interesovanje za moje usluge, a širom kontinenta, ljudi su mogli da vide za šta sam sposoban. Dobio sam priliku da se takmičim sa gomilom talentovanih igrača, momaka iz NBA i Evrope. Ta prilika mi je mnogo pomogla i otvorila mi brojna vrata. Izuzetno sam zahvalan", pričao je Braun.

Sa Braunom i Rubijom, a možda i vedetom Memfisa Santijem Aldamom, koji je takođe izrazio želju da obueč dres Španije na Svetskom prvenstvu, četa Serđa Skariola bi mogla da napadne visok plasman i na Mundobasketu u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Podsetimo, žreb za planetarnu smotru biće održan 29. aprila, kada će biti poznato sastavi grupa. Španije je zajedno sa domaćom selekcijom Filipina, SAD i Australlijom u prvom šeširu.


tagovi

Lorenzo Braunkošarkaška reprezentacija ŠpanijeRiki RubioSerđo SkarioloMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara