Lovernj u dresu Žalgirisa (© MN Press)
Lovernj u dresu Žalgirisa (© MN Press)

Lovernj potvrdio: Pokidao sam ligament, ali za nekoliko meseci ću se vratiti jači

Vreme čitanja: 1min | sub. 22.10.22. | 01:12

Teška povreda bivšeg kapitena Partizan Mozzart Beta

Pretrpeo je iskusni francuski centar Žofri Lovernj povredu tokom utakmice četvrtog kola Evrolige između Asvela i Makabi Tel Aviva. Postojala je bojazan da je došlo do teže povrede, a sada je stigla i potvrda. Košarkaš tima iz Vilerbana je pokidao prednji ukršteni ligament i čeka ga duža pauza.

Izabrane vesti

"Nakon povrede koju sam pretrpeo u jučerašnjoj utakmici, provešću nekoliko meseci van terena zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, ali vratiću se jači", napisao je Lovernj na društvenoj mreži Tviter.

Odmah je dobio i podršku sa brojnih strana, a među prvima se oglasio i njegov bivši saigrač iz redova Partizan Mozzart Beta Bogdan Bogdanović.

"Kakav smor... Brz oporavak brate", napisao je srpski košarkaš.

Lovernj je minulog leta stigao u Asvel posle dve provedene godine u litvanskom Žalgirisu. Na tri upisana nastupa u Evroligi ove sezone je ostavio solidan utisak i pokazao da bi mogao da odigra važnu ulogu u ekipi Ti Džej Parkera. Beležio je 8,3 poena po nastupu, ali francuska ekipa neće moći na neko vreme da računa na njegove usluge.

S ozbirom da ga izvesno očekuje višemesečna pauza, Asvel će morati da pronađe zamenu na tržištu, pošto Parker od klasičnih petica na raspolaganju ima samo još Jusufu Fala.


tagovi

Žofri LovernjKK Asvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara