Žofri Lovernj (©AFP)
Žofri Lovernj (©AFP)

Lovernj se oporavlja brže od planiranog, ali teško će zaigrati do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 15:24

Prvi strani kapiten u istoriji Partizana van terena od oktobra

Dobre vesti iz Francuske. Bivši košarkaš Partizana, od letos član Asvel, Žofri Lovernj dobro se oporavlja od rupture ukrštenog ligamenta desnog kolena. Naime, kako je i sam istakao, oporavak ide brže od planiranog, ali to i dalje ne znači da će iskusni centar do kraja sezone na teren.

Lovernj je jednu od težih sportskih povreda doživeo u oktobru tokom utakmice sa Makabijem.

Izabrane vesti

"Sve ide kako treba. Nastavio sam sa trčanjem skakanjem, kontrolisanim promenama pravca, šutiranjem. U startu je rečeno da će oporavak trajati osam meseci i nije na meni da kažem kada ću se vratiti, već na hirurgu koji je jedan od najboljih kada su povrede kolena u pitanju. Ako od njega dobijem zeleno svetlo da se vratim ranije, to ću učiniti sa velikim zadovoljstvom. Ali imam 31 godinu, potpisan ugovor na tri sezone i želim još dugo da igram, tako da nema šanse da ću se protiviti sjajnom specijalisti za povrede kolena", rekao je Lovernj za "Le Progres".

Dakle, sva je prilika da će se prvi strani kapiten u istoriji Partizana na parket vratiti početkom sledeće sezone. Vezan je ugovorom za klub do leta 2025. godine i sa te strane ne mora da brine za budućnost.

On je angažovan kako bi se na centarskoj poziciji rotirao sa Jusufom Falom, a do povrede je beležio 8,3 poena i 2,3 skoka u Evroligi. Važio je za jedno od najvećih pojačanja ekipe, uz Nanda de Koloa, ali ga je povreda sprečila da pomogne ekipi Ti Džej Parkera koja se muči na oba fronta, pa je u Francuskoj tek peta sa učinkom 15-9, a u Evroligi na poslednjem mestu sa osam pobeda iz 30 kola.

Žo Lovernj je profesionalnu karijeru počeo 2009. godine u Šalonu. Igrao je potom kratko za Valensiju, pre nego što je stigao u Partizan. Ostavio je dubok trag u Humskoj, napravio posebnu konekciju sa navijačima i potom otišao u Himki, a ubrzo je dobio i priliku u NBA. Preko bare je branio boje Denvera, Oklahome, Čikaga i San Antonija, pre nego što se 2018. vratio na Stari kontinent i zaigrao za Željka Obradovića u Fenerbahčeu. Dve godine kasnije potpisao je za Žalgiris, gde se zadržao do minulog leta. Prethodne sezone je takođe imao problema sa povredom, ali ramena, pa je propustio veliki broj utakmica.


tagovi

Žofri LovernjAsvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara