Žofri Lovernj i Šabaz Nejpir (Foto: Starsport)
Žofri Lovernj i Šabaz Nejpir (Foto: Starsport)

Lovernj: Zvezda ima kvalitetan tim, ako stigne do plej-ofa, u ovakvoj atmosferi je sve moguće

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 22:09

"Obožavam ovu zemlju, ovu dvoranu i uvek je zadovoljstvo igrati u Beogradu. Uspeo sam samo da se vidim sa Sašom Pavlovićem", dodaje iskusni francuski centar

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Asvel na evropskoj premijeri, pred punim tribinama Beogradske arene (94:73). Crveno-beli su držali stvari pod kontrolom tokom gotovo čitavog susreta, a najveći otpor im je očekivano pružao bivši centar Partizana, Žofri Lovernj.

Francuz je susret okončao sa 18 poena. Videlo se da se uželeo igranja u Srbiji.

Izabrane vesti

"Uvek je dobro igrati u Beogradu. Obožavam ovu zemlju, ovu dvoranu i uvek je zadovoljstvo. Bio sam srećan što dolazim", rekao je Lovernj posle susreta.

Da li je postojala dodatna motivacija, s ozbirom da bio deo velikog rivalstva beogradskih timova i često se susretao sa Zvezdom u crno-belom?

"Uvek ste motivisani kada igrate protiv najboljih timova u Evropi, svaka utakmica u Evroligi je sjajno iskustvo."

Pohvalio je ekipu Crvene zvezde, za koju kaže da pred svojim navijačima može daleko.

"Bore se za plej-of, zar ne? To svi vide. U ovakvoj atmosferi je sve moguće kada dođete do doigravanja. Videćemo, imaju veoma iskusnog trenera, dobre igrače, kvalitetnu ekipu, videćemo."

Podsetio se kako izgleda igranje u vatrenoj atmosferi na srpskim parketima.

"Gotovo da sam zaboravio kako je. Drugačije je, prošli put kada sam bio vladala je pandemija i dvorana je bila prazna."

Ljubimac je navijača najvećeg Zvezdinog rivala, koji ne kriju da bi ponovo voleli da ga vide u crno-belom. Hoće li se to ostvariti?

"Da, navijači mi šalju poruke. Ko zna, možda."

Iako ima mnogo prijatelja u Srbiji, nije imao dovoljno vremena da se vidi sa svima. Ipak, uspeo je da se sretne sa Sašom Pavlovićem.

"Stigli smo danas u jedan, popodne, jutros smo putovali. Igrali smo večeras, pre dva dana. Nije bilo mnogo vremena, ali Saša Pavlović je došao u hotel, pa smo se videli, ali nisam imao dovoljno vremena da vidim prijatelje. Nažalost i kada budemo dolazili da igramo protiv Partizana će biti slično."

Lovernj je propustio gotovo čitavu minulu sezonu zbog povrede, a već na startu tekuće se izdvojio kao jedan od ključnih igrača tima iz Vilerbana.

"Dugo sam odsustvovao. Nedostajala mi je košarka, nisam igrao više od 10 meseci. Dosta se krećem, u dobroj sam formi i izuzetno sam srećan što ponovo igram košarku. Neću da lažem, pobeda je pobeda, ali kada ne igrate gotovo godinu dana, uživate na svakoj utakmici. Čak i kada izgubite. Naravno, uživao bih još više da je pobeda, ali sezona je dugačka, imamo još jedno 80 utakmica. Jedna po jedna", zaključio je iskusni francuski centar.


tagovi

KK Crvena zvezdaAsvelŽofri Lovernj

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara