Ludnica poslednjeg kola ACB: Dan kada ništa ne zavisi od Reala, a Valensija drži ključ sezone

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.06.20. | 12:42

Kraljevski klub zavisi od drugih rezultata i vrlo lako bi moglo da se dogodi da ne prođe u polufinale španskog prvenstva

Ako je posle onog rutinskog preslišavanja Gran Kanarije izgledalo kao da je Real Madrid takmičarski našpanovan za titulu, šamari od San Pabla i Andore dokazali su koliko je pandemija virusa korona zapravo pomrsila račune čak i najvećim klubovima Evrope!

U Nemačkoj smo još prošle sedmice imali slučaj da je Bajern eliminisan još u četvrtfinalu od Ludvigzburga, a danas je svanuo dan kada od desetostrukog šampiona Evrope apsolutno ništa ne zavisi, a nalazi se na ivici ambisa! U prevodu – Real ne zavisi od ishoda meča sa Saragosom koji je po programu planiran da bude poslednji danas i do početka utakmice u 21.30 već će biti poznato da li će uzeti učešće u polufinalu ACB lige ili ne! Pre nego što igrači Pabla Lasa istrče na parket dvorane La Fonteta snage će odmeriti San Pablo Burgos i Andora od 15.30, odnosno Valensija i Gran Kanarija od 18.30. San Pablo, Valensija, Gran Kanarija i Andora – svi će juriti pobedu iz istih razloga – jer imaju šansu da prođu dalje. A, Valensija je ta koja drži ključ Realove sezone u rukama.

Izabrane vesti

Upravo iz ovog razloga pozabavili smo se svim mogućim raspletima u Grupi B. Krenimo redom... Valensija će posle trijumfa nad San Pablom overiti prvo mesto u grupi ako i večeras dobije Gran Kanariju, pa će ići na Baskoniju u polufinalu. Sa drugog mesta, što donosi drastično težeg protivnika u vidu Barselone, Slepi miševi idu ako izgube od Gran Kanarije, ali i Real bude poražen od Saragose. Dakle, ako Valensija izgubi, a Real dobije, onda Kraljevski klub prolazi među četiri najbolja tima.

San Pablo Burgos bi mogao da ostvari istorijski plasman u polufinale. Ako pobedi Andori večeras, a ujedno i Valensija nadigra Gran Kanariju, San Pablo će uzeti drugo mesto na tabeli, nezavisno od toga šta Real kasnije uradi protiv Saragose. S porazom San Pablo završava sezonu. Pobeda San Pabla neće značiti ništa ako i Gran Kanarija savlada Valensiju.

Andora je posle šokantnog i ubedljivog trijumfa nad Real došao u odličnu poziciju da overi plasman u polufinale. Ekipa Ibona Navara uzeće drugo mesto ako dobije San Pablo, a Valensija bude bolja od Gran Kanarije. Takođe, Andora će biti eliminisana u slučaju poraza, a pobeda neće značiti ništa ako Gran Kanarija nadigra Slepe miševe.

Što se Gran Kanarije tiče, opcije su sledeće – s prvog mesta čeka polufinale ako dobije Valensiju, a Real izgubi od Saragose, dok će na drugom mestu biti ako pobedi domaćina ove završnice i Kralj bude slavio.

Najvažnije smo ostavili za kraj. Real Madrid je potpuno nepotrebno zakomplikovao sebi život onim porazom od Andore i malo šta zavisi od ishoda meča sa Saragosom. Svakako, ako pobedi Saragosu, a Gran Kanarija dobije Valensiju, Real ide na prvo mesto dalje. U slučaju poraza – ispada! Kao i ako Valensija pobedi Gran Kanariju. 


tagovi

ACB ligaReal MadridValensijaGran KanarijaSan Pablo Burgos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara