Luka Donćić (AFP)
Luka Donćić (AFP)

Luka Dončić povredio zglob leve noge i prvi put u NBA karijeri završio meč bez poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.01.23. | 05:56

Zvezda Dalasa napustila igru posle samo tri i po minuta

Peh za Luku Dončića na večerašnjoj utakmici protiv Finiks Sansa. Tek što je počeo meč u Footprint centru u Arizoni, as Dalas Meveriksa morao je van terena. Prošlo je svega tri i po minuta od starta kada je Luka povlačeći levu nogu unazad nagazio protivničkog igrača, te povredio zglob.

Bolna grimasa na licu i odlazak u svlačionicu jednog od najboljih igrača NBA lige i momka koji će se, budući da prve informacije pokazuju da nije reč o povredi teže prirode, naći u startnoj petorci tima Zapada u All-Star utakmici zakazanoj za 20. februar.

Izabrane vesti

Posle nehotičnog gaženja Mikala Bridžisa, nije poznato koliko će Dončić odsustvovati, ali rentgenski sniman nije pokazao nikakvu ozbiljniju problematiku. Do izlaska sa terena sakupio je tek jedan skok i promašio dva šuta u uvodna tri minuta, tako da će ovo biti prva utakmica u Dončićevoj NBA karijeri koju je završio bez ijednog poena.

Uoči večerašnjeg duela Dončić je bio najbolji poeneter lige sa 33,8 poena u proseku, uz koje je beležio i 9,1 skok, odnosno 8,6 asistencija po utakmici. Nakon okršaja sa Finiksom, prosek mu je pao na 33 poena, što će ga pozicionirati iza novog lidera liste Džoela Embida.


tagovi

Dalas MeverikspovredaLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara