Rusi presekli: Liga može da se nastavi najkasnije 12. jula

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.04.20. | 15:38

Ali, sigurno neće početi pre 1. juna

Dok se u Belorusiji liga igra kao da se ništa na planeti ne dešava, u susednoj Rusiji sezona je u prekidu.

Istina i Rusi su stali među poslednjima na kontinentu, ali ipak nema fudbala još od 16. marta. U najvećoj zemlji sveta slušaju preporuke UEFA i nemaju nameru da pre vremena proglase kraj prvenstva.

Izabrane vesti

Sačekaće Rusi još da vide kako će se razvijati situacija sa pandemijom korone, ali su odredili i krajnji datum do kojeg liga mora da se nastavi ili će onda morati da šampionat proglase gotovim.
Krajnji rok do kojeg prvenstvo mora da se nastavi je 12. jul. Iako je dosta klubova predložilo da se sezona već sad proglasi gotovom, odlučili smo da sačekamo, da ne bi ruski fudbal platio skupu cenu“, rekao je generalni direktor Zenita Aleksandar Medvedev.

Ta cena je, po najavama UEFA, sezona bez predstavnika u evropskim kupovima, što je kazna koji visi nad glavom Belgijancima, koji su već, doduše još nezvanično, prvenstvo proglasili gotovim.

Prema poslednjim zvaničnim informacijama, u Rusiji neće biti fudbala do 31. maja, a pitanje je kolike su šanse da krene negde u prvoj polovini juna. Reklo bi se da nisu velike...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara