Luka Mitrović (©Starsport)
Luka Mitrović (©Starsport)

Luka Mitrović pred 43. večiti derbi u karijeri: Velika stvar za Beograd, Srbiju, oba tima

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 10:08

"Poseban trenutak za srpsku košarku", istakao je Stefan Marković

Početkom prošle sedmice Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet su prvi put ukrstili koplja u tekućoj sezoni, a već u četvrtak (20.30) će ponovo deliti megdan. Ovoga puta u meču istorijskog značaja, prvom večitom derbiju u Evroligi.

Crveno-beli u 287. derbi ulaze kao pobednici prethodnog i sa ukupno 132 trijumfa nad gradskim rivalom. Crno-beli broje 149 pobeda, dok je pet duela završeno nerešenim rezultatom.

Izabrane vesti

Na Malom Kalwmegdanu vlada dobro raspoloženja, gde je od dolaska Duška Ivanovića Zvezda dobila sedam mečeva u nizu, za 18 dana savladala Asvel (71:67), Albu (88:84), Makabi (69:68) i Virtus (83:74) u Evroligi, Cibonu (92:53), Partizan (90:74) i Studentski centar (92:76) u ABA ligi.

S druge strane, ekipa Željka Obradovića je posle nekoliko poraza popravila raspoloženje ubedljivom pobedom nad ekipom Budućnosti (106:77) i napravila dobru uvertiru u istorijski derbi.

Četvrtak, 20.30: (1,60) Partizan Mozzart Bet (14,5) Crvena zvezda (2,55)

Jedna od glavnih uzdanica srpskog i regionalnog šampiona pred novi okršaj sa Partizanom biće bez dileme i Luka Mitrović. Iskusni centar se minulog leta vratio na Mali Kalemegdan, odigrao bitnu rolu u osvajanju triple krune i ove sezone nastavio sa odličnim izdanjima.

Utisak je da je jedan od najkonstantnijih igrača Crvene zvezde, što se jasno oslikava i kroz statistiku. Luka je najkorisniji igrač crveno-belih u Evroligi (38. u čitavom takmičenju) sa prosečnim indeksom 12,2 (8,3 poena i 4,8 skokova). Uz to, posle Branka Lazića ima daleko najveće iskustvo u derbijima. Sutra će odigrati 43. i preskočiti Vuka Radivojevića (42), ali ostati daleko iza kapitena kojeg očekuje 78. megdan sa Partizanom.

"Biće to velika stvar, veliki meč za Beograd, Srbiju, oba tima. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i pričamo o tom duelu, ali siguran sam da ćemo biti spremni. Očekujemo punu dvoranu njihovih navijača, biće izuzetno teško", rekao je Mitrović posle pobede nad Virtusom.

BENTIL, MITROVIĆ I PETRUŠEV ZAJEDNO VIŠE OD 20,5 SKOKOVA - KVOTA 5,00

Sa njim je saglasan i Stefan Marković. Iskusni plejmejker koji je protiv crno-belih minule sezone odigrao najbolje kada je najpotrebnije. Sa 13 poena bio Zvezdin "iks faktor" u finalu Kupa Radivoja Koraća. Bitan doprinos dao je i u majstorici finalne serije ABA lige, posebno u završnici susreta.

"Spektakl. Prvi derbi u Evroligi, poseban trenutak za srpsku košarku", rekao je Marković nakon trijumfa nad timom iz Bolonje, kada je odigrao partiju za pamćenje sa dva poena i indeksom korisnosti 17.

Iskusnog plejmejkera čeka posebna uloga i u sutrašnjem derbiju, s obzirom da je Nikola Ivanović van stroja zbog povrede rebara. Iskustvom i znanjem sposoban je da ulije sigurnost crveno-belima na oba kraja terena.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanLuka MitrovićStefan MarkovićPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara