Dragan Apić (©Starsport)
Dragan Apić (©Starsport)

Lukićev Nižnji iznenadio Zenit u drugoj fazi VTB lige, sjajna partija Dragana Apića

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 19:51

Doskorašnji košarkaš FMP-a Trent Frejzer među najboljima u poraženom sastavu

Košarkaši Nižnjeg Novgoroda su u dvorani Nagornji napravili iznenađenje, pošto su savladali branioca trona Zenit iz Sankt Peterburga 79:70.

Izabranici Zorana Lukića su tako ubeležili 15. pobedu u sezoni (15-11) i naneli četi Ćavija Pasvkala osmi poraz (18-8). U VTB ligi se igra druga faza ligaškog dela takmičenja, CSKA je prvi sa samo jednim porazom (25-1), prati ga Uniks sa tri (22-3), a potom slede Zenit i Nižnji, dok je Lokomotiva Kubanj peta sa 14 pobeda posle 26 odigranih mečeva, što ukazuje da je ekipa srpskog stručnjaka na dobrom putu da obezbedi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu koje se igra na tri pobede (ostatak doigravanja na četiri).

Izabrane vesti

Do velike pobede, prve nad Zenitom od oktobra 2019. godine (šest vezanih poraza), ekipu Nižnjeg Novgoroda je predvodio Maksim Salaš sa 25 poena i 13 skokova, ali je odličan meč odigrao i bivši košarkaš Crvene zvezde i FMP-a Dragan Apić. Srpski centar je bio na pragu dabl-dabla sa 19 poena i devet uhvaćenih lopti.

Apić ima vrlo dobru sezonu pod vođstvom zemljaka Lukića. Nezamenjiv je u startnoj petorci i u proseku beleži 11,3 poena i 5,2 skoka.

Ispratio ih je iskusni Dmitri Hvostov, dok je još jedan bivši igrač Zvezde, Nikola Rebić, meč okončao sa poenom, tri asistencije i jednim skokom.

U Zenitu se izdvojio bivši košarkaš nemačkog Hamburga Kejleb Homsli sa 20 poena i pet skokova, a ispratio ga je doskorašnji plejmejker FMP-a Trent Frejzer sa 18, uz tri završna dodavanja i dve uhvaćene lopte. Amerikancu je ovo bila tek druga utakmica od odlaska iz Železnika, a mandat u Sankt Peterburgu je odlično počeo, pošto je na debiju protiv CSKA ubacio 15 poena i bio među najboljima u velikom trijumfu.



tagovi

VTB ligaNižnji NovgorodDragan ApićNikola RebićZoran LukićZenit Sankt PeterburgTrent Frejzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara