Jam Madar (©fiba.basketball)
Jam Madar (©fiba.basketball)

Madar zablistao u pobedi Izraela protiv Gruzije

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 20:10

Košarkaša Partizana među najzaslužnijima za trijumf košarkaške selekcije sa kojom se Srbija sastaje u grupi na Evrobasketu

Priprema za predstojeći Evrobasket su u punom jeku. Gruzija će biti jedan od domaćina grupne faze, a posle poraza od Mađarske na startu priprema, izgubila je u Tbilisiju i od Izraeal. Selekcija koja će deliti megdan sa Srbijom u grupnoj fazi kontinentalne smotre slavila je 104:96, predvođena košarkašem Partizana Jamom Madarom.

Mladi plejmejker je još jednom pokazao da će biti velika uzdanica trenera Gaja Gudsa na Evropskom prvenstvu, pa je tako Gruziji ubacio 18 poena. Zajedno sa Romanom Sorkinom i Tomerom Ginatom je bio prvi strelac ekipe.

Izabrane vesti

Gruzini su predvođeni triom Tornike Šengelija - Georgi Šermadini - Ted Mekfaden bolje otvorili utakmicu, ali se od sredine uvodne deonice povela velika borba.

Efektna i atraktivna košarka na obe strane, ali su Izraelci drugu deonicu otvorili serijom 11:3 i odlepili se. Tamir Blat, Rafi Manko, Džejk Koen i Nimrod Livaj su se razgirali i uz pomoć veterana Gaja Pninija i Tomera Ginata obezbedili prednost od 11 poena sredinom druge četvrtine.

Ipak, nisu se Gruzini predavali. Pre svih Toko Šengelija. Snažni košarkaš Virtusa je na sve načine pokušavao da održi u igri, ali gosti u finišu treće četvrtine dolaze do ključne prednosti. Madar je namestio ruku, Izraelci su sa 11:0 u finišu treće deonice stekli velikih +16.

Sredinom odlučujućeg perioda postalo je jasno da će gosti odneti trijumf iz Tbilisija, a domaćin je u poslednjim minutima uspeo da upristoji poraz, s ozbirom da je razlika išla i do 20 poena.

Madara, Sorkina i Ginata je u pobedničkoj ekipi ispratio novi košarkaš Makabija Manko sa 13 poena, dok je Koen ubacio devet. Treba napomenuti i da u sastavu nije bilo ponajboljeg igrača izraelskog tima Denija Avdije, zbog bolesti.

Kod Gruzije 26 poena Šengelija, 10 manje ubacio je Šermadini, dok je 15 ubacio Duda Sanadzue. Dvocifren je sa 13 poena bio i Mekfaden.

Gruzija će biti domaćin Grupe A na Evrobasketu, u kojoj se nalaze još Španija, Crna Gora, Truska, Belgija i Bugarska. Izrael će se pored Srbije u Grupi D (Prag) boriti i sa selekcijama Češke, Poljske, Finske i Holandije. Jam Madar će na megdan selekciji Svetislava Pešića izaći šestog septembra u pretposlednjem kolu prve faze (grupu prolaze prva četiri tima).


tagovi

Jam Madarkošarkaška reprezentacija Izraelakošarkaška reprezentacija GruzijeEvrobasket 2022Tornike ŠengelijaGjorgi ŠermadiniGaj PniniKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara