Džanan Musa (Foto: Starsport)
Džanan Musa (Foto: Starsport)

Madriđane ošamutilo sunce na Kanarima, Real dobio stotku od osvajača Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 15:16

Gran Kanarija nanela najteži poraz Kraljevskom klubu ove sezone

Dominirao je Real Madrid Španijom, a bogami i čitavom Evropom. A onda su počele da se ređaju povrede. Pao je početkom 2024. na gostovanju Barseloni, a onda pre dve nedelje iznenađujuće izgubio od Mursije u domaćem šampionatu. Na to se nadovezao i debakl u okršaju sa Monakom, ali oporavili su se Blankosi trijumfima nad Bilbaom i Olimpijakosom kod kuće. Ipak, ponovo su se nanizale povrede i desetkovana ekipa Ćusa Matea se ošamućena vraća sa sunčanih Kanara - sastav Jake Lakovića je slavio 100:77 kod kuće.

Na prvi pogled bi se reklo - katastrofa. Ipak, Kraljevski klub je meč odigrao sa deset igrača, bez Serhija Ljulja, Valtera Tavaresa, Geršona Jabuselea i Marija Hezonje i to nije uspeo da nadoknadi. Osetila je Granka krv, ostavila Madriđane na samo devet poena u prvoj četvrtini, ubacila mu 57 poena za poluvreme... Nije bilo spasa za Mateovu četu u Las Palmasu.

Izabrane vesti

Branilac titule u Evrokupu je na kraju ubedljivo savladao aktuelnog osvajača Evrolige, ubacio mu i trocifren broj poena, a u definitivno najvećoj pobedu u sezoni, Lakovićevu ekipu je predvodio Itan Hap sa 17 poena i pet skokova. Ispratili su ga Ej Džej Sloter sa 16 poena, Džon Šurna sa 15, kao i Feran Basas koji je ubacio 13 poena, dok je Ben Lamers brojao do 11.

Najbolji otpor domaćinu pružio je Džanan Musa sa 17 poena, dok je Serhio Rodrigez brojao do 13. Vensan Poarje je bio nadomak dabl-dabla sa 11 poena i devet skokova, dok je Rudi Fernandez još bio dvocifren sa devet poena.

Ostao je Real prvi na tabeli, imaće minimum pobedu viška na čelu ACB lige sa učinkom 17-3 (Gran Kanarija četvrta sa 13-7), ali Matea daleko više treba da zabrine što igrači poput Gabrijela Deka, Alberta Abaldea i Karlosa Alosena nisu uspeli da iskoriste višak prostora koji je nastao zbog povreda. Argentinac je proveo 27 minuta u igri u današnjem matineu, postigao svega šest poena, uz osam skokova. Krilni igrač španske reprezentacije je za 15 minuta uspeo da pogodi svega jednu trojku, dok je talentovani Alosen ostao bez poena, uz dve asistencije za 12 minuta. Njemu se ipak i može oprostiti ovakav učinak, jer se tek nedavno vratio na parket posle skoro dvogodišnje pauze.



tagovi

KK Real MadridKK Gran KanarijaJaka LakovičDžanan MusaGabrijel DekAlberto AbaldeKarlos Alosen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara