(©AFP)
(©AFP)

Majami zbija redove: Denver je uradio domaći, ali imaćemo odgovor u drugoj utakmici

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 09:33

“Potrebno nam je više inspiracije od svih momaka”, poručuje trener Spolstra

Prvi meč velikog NBA finala bila je košarkaška “viktorija”. Denver je igrački više nego rezultatom matirao Majami (104:93), a očekivala se rovovska borba, po nekima čak i “tuča” u reketima.

Ipak, Nagetsi su potpuno razoružali Hitse, bekovska linija tima iz Floride je totalno zakazala, dok je na drugoj strani Nikola Jokić briljirao ispod oba koša.

Izabrane vesti

Na kraju, trener Majamija Erik Spolstra je morao da potpiše kapitulaciju za meč broj jedan.

“Šeme nas sigurno neće spasiti. Moramo da budemo snažni i da pružimo odgovor kao kolektiv. Stvari moraju da se rade sa mnogo više ritma, obraćanja pažnje na detalje, sa više posvećenosti”, poručio je Spolstra.

On, naravno, veruje u snagu njegovog tima da odgovori Denveru već u sledećem meču.

“Najbolji smo kada se oslanjamo jedni na druge, tada možemo da uradimo neverovatno teške stvari. Potrebno nam je više inspiracije od svakog igrača, da jedan svojim zalaganjem utiče na drugog, onda ovaj na sledećeg i tako do kraja”, istakao je Spolstra.

Najbolji igrač Majamija Džimi Batler podbacio je u prvoj utakmici. Ispalo je da je Denver fizički nadigrao goste, iako se verovalo da je u tome velike snaga baš tima sa Floride.

“Moramo da budemo agresivniji. Da napravimo veći pritisak u reketu. Moja je krivica što nisam imao ni slobodna bacanja. Ničija drugo. Definitivno ćemo napraviti korekcije za narednu utakmicu”, poručio je Batler.

Majami mora da bude snažniji, smatra as Hitsa.

“Denver je izašao na teren fizički moćno i moramo da im odgovorimo na to. Uradili su svoj domaći zadatak kod kuće, mora im se to priznati. Bićemo spremni, adaptiraćemo se i uradićemo stvari drugačije”, podvukao je Džimi Batler.

 


tagovi

Džimi BatlerErik SpolstraMajami HitNBA ligaDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara