Erik Spolstra (AFP)
Erik Spolstra (AFP)

Majamijev trener bez objašnjenja: Ugurali su nas u reket, izgubili smo identitet

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 06:44

Erik Spolstra kaže da Denver nije ni morao da šutira trojke

Uspeo je Majami šutem za tri poena napravi brejk u Denveru ali na svom terenu je „poginuo“ u reketu.

Nikola Jokić je dominirao pod oba koša, Džamal Mari je probijao prvu liniju Majamijeve odbrane i Nagetsi su u moćnom stilu napravili ribrejk.

Izabrane vesti

Majamijev trener Erik Spolstra je posle meča priznao da nije iznenađen ovakvim izdanjem Denverovog tandema.

„U finalu jednostavno morate da očekujete igrače sa elitnim talentom, a ova dvojica momaka to jesu. Neverovatan su tandem i sjajno odgovaraju jedan drugome. Jedan od njih može postići poene na razne načine, a drugi može uključi ceo tim u utakmicu“, rekao je Majamijev strateg.

Nagetsi su iz reketa ubacili 60 poena, naspram Majamijevih 37. A kada se pogledaju procenti šuta iz reketa, razlika je još strašnija: 63% naspram Majamijevih 37 procenata.

Dominacija u reketu se ogleda i u skokovima. Čak 58 uhvaćenih lopti za Denver i 33 za Majami. Najveća razlika u skokovima NBA finala u poslednjih 50 godina.

„Oni su nas prosto ugurali u reket. Nisu ni morali da šutiraju trojke i da šire teren. Fizički smo potučeni, izgubili smo lopte koje su 50:50, lopte u vazduhu, lopte na parketu... A kada gubimo te stvari, onda gubimo i naš timski identitet. To onda utiče na ostatak utakmice. Nije ovo nikakav izgovor. Već smo više puta pokazali da možemo da pobeđujemo na različite načine. Kada smo u pomenutim stvarima dobri i kada igramo čvrsto, onda u toku utakmice nađemo način i za ostalo. Već smo u prethodnom meču dokazali da ne moramo da imamo 70 odsto iz reketa“, rekao je Spolstra i najavio da ekipa jedva čeka četvrti meč da izađe na parket i pokaže se u boljem svetu. 

 


tagovi

Erik SpolstraMajami HitDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara