Tajler Hiro, Džimi Batler i Nikola Jović (Foto: AFP)
Tajler Hiro, Džimi Batler i Nikola Jović (Foto: AFP)

Majamiju meksički obračun sa Sparsima, Jović u petorci; Kavaj naoštrio kandže (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.12.22. | 02:12

Klipersi bolji od Vašingtona uz najbolju partiju Lenarda u sezoni

Košarkaši Majami Hita i San Antonio Sparsa sastali su se u Meksiko Sitiju, a u 31. NBA susret odigranom na američkom tlu slavio je tim sa Floride - 111:101. Tako je četa Erika Spolestre došla do četvrtog vezanog trijumfa i sa učinkom 16-15 je sedma na tabeli Istoka, dok je sastav iz Teksasa na dnu Zapada sa skorom 9-20.

Posle tri četvrtine prilično neizvesne borbe, Vrelina je postala neizdrživa za sastav Grega Popovića u četvrtoj. Majami je serijom 8:0 preokrenuo rezultat posle vođstva rivala tokom čitave treće deonice, odbranio se od par pokušaja Mamuza vrate prednost i stigao do dvocifrenog viška u završnici, te je bilo jasno da će Džimi Batler i drugovi odneti pobedu.

Izabrane vesti

Mladi srpski košarkaš Nikola Jović je počeo meč u petorci Majamija i proveo nešto manje od 15 minuta na parketu, ali je za to vreme uzeo samo tri šuta i pogodio jednu trojku (iz dva pokušaja). Uhvatio je i jedan skok, ali odradio dobar posao u odbrani, te mu u statističkoj koloni +/- stoji +10.

Džimi Batler je nastavio sa dobrim partijama nakon što se oporavio od povrede, pa je predvodio Hit do trijumfa sa 26 poena. Bem Adebajo je ubeležio dabl-dabl sa 22 poena i 13 skokova, dok je sjajni Tajler Hiro uz 21 poen uzbeležio i sedam asistencija, kao i šest skokova. Šuteri Dejvid Robinson (posebno se istakao u poslednjoj deonici) i Maks Strus su odradili posao sa po 12 postignutih poena.

Kod Sparsa se izdvojio Keldon Džonson sa 22 poena, dok je 18 dodao Devin Vasel. Zek Kolins je brojao do 13, uz sedam skokova i pet završnih dodavanja, Malaki Brenam je dodao 12 poena, dok je Keita Bejts-Diop ubeležio 10. Tre Džons je bio nadomak dabl-dabla sa po devet poena i asistencija.

Kavaj Lenard se vratio! Polako je podizao broj obrtaja od kako se oporavio od povrede i večeras sa 31 poenom i devet skokova vodio Los Anđeles Kliperse do trijumfa nad Vašington Vizardsima 102:93.

Sjajni krilni košarkaš, poznat pod nadimkom "Kandža", preuzeo je stvari u svoje ruke u trećoj deonici, vratio Kliperse u igru kada su se gosti odlepili, a onda u finišu vezao osam poena i otklonio sve dileme o pitanju pobednika. Sastava Tajrona Lua beleži sve bolje rezultate od kako se Lenard vratio, pa je šesti na Zapadu sa učinkom 18-14. Vizardsi su pretrpeli deveti vezani poraz, pa su pali na 12 poziciju Istoka sa skorom 11-19.

Lenarda je ispratio Luk Kenard sa 20 poena, dok su po 10 dodali Amir Kofi, Terens Man i Markus Moris koji je ubeležio i 12 skokova. Džon Vol je upisao devet poena, ali to je bilo dovoljno da prebaci marginu od 12.000 poena u karijeri. Jedan je od tek devet aktivnih igrača sa minimum 12.000 poena, 5.500 asistencija i 1.000 ukradenih lopti.

U sastavu iz glavnog grada SAD izdvojio se Kristaps Porzingis sa 19 poena, 17 je dodao Kajl Kuzma, dok je 14 ubeležio Vil Barton. Monte Moris je brojao do 12, dok je vrlo dobar meč odigrao Deni Avdija i okončao ga sa 11 poena, 10 skokova i pet asistencija.


NBA

LA Klipers - Vašington 102:93

/Lenard 31 - Porzingis 19/

San Antonio - Majami 101:111

/Džonson 22 - Batler 26/

Klivlend - Dalas U TOKU

Hjuston - Portland U TOKU

Milvoki - Juta U TOKU

Oklahoma - Memfis U TOKU

03.00: Finiks - Nju Orleans



tagovi

Majami HitSan Antonio SparsLos Anđeles KlipersVašington VizardsDžimi BatlerNikola JovićKavaj LenardDžon Vol

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara