Nikola Mirotić (© MN Press)
Nikola Mirotić (© MN Press)

Majk Džejms pričao o Mirotiću: Zvao sam ga u Monako, on odabrao Partizan

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 17:45

Plejmejker Monaka otkrio nove detalje u sagi Nikola Mirotić

Svi već znaju šta se sve dešavalo u sagi zvanoj Nikola Mirotić. Na kraju sve je završeno njegovim odlaskom u Olimpiju Milano iako je skoro pa sve bilo dogovoreno sa Partizan Mozzart Bet. Nešto slično je potvrdio i Majk Džejms koji je gostujući na podkastu Basket Njuza istakao da se i on uključio u čitavu priču.

Naime, Džejms je otkrio da je često tokom leta komunicirao sa Mirotićem u nadi da će ga dovesti u Monako kod Saše Obradovića, ali kako kaže Amerikanac, Mirotić se odlučio za Beograd.

Izabrane vesti

"Čitao sam članak gde se smatra da smo nas dvojica među najboljim igračima koji nikada nisu osvojili titulu u Evroligi. Sada sam nekako logično razmišljao da ga dovedem u Monako posle fajnal-fora gde ni on ni ja nismo bili zadovoljni kako se sve završilo", rekao je Majk Džejms i odmah dodao:

"Razgovarali smo o tome da igramo jednom bez obzira gde na odredište. Očigledno je imao problema u Barseloni, a oni su imali svojih problema, tako da je najlakši odgovor bio Monako. Tako da sam pokušao da povežem tačke i da mu olakšam da ode negde. Očigledno, nisam sportski direktor, vlasnik ili trener, tako da ne mogu da obećavam i govorim o novcu. Sve što mogu da uradim je da im kažem dobro i loše i da im kažem da želim da igram sa njima, i nadam se da će to uspeti”.

Otkrio je Amerikanac šta mu je Nikola Mirotić poručio

Nije nas izabrao. Imao je mnogo toga. Kao prijatelj, bio je veoma otvoren prema meni sve vreme o tome šta će da uradi. Trudio sam se da mu ne smetam previše jer ne želiš da smetaš nikome kada tako donosi veliku odluku. Ali, ja sam mnogo posezao, skoro svaki drugi dan, samo da razgovaram i vidim šta radi i da vidim šta misli. Razumeo sam da je Partizan na prvo mestu kao njegova odluka, pa onda mi. On je izabrao Partizan, mi smo krenuli dalje. Kada se desila stvar sa Partizanom, Milan je bio kao poslednji koji je ostao. Možda nisam u pravu, ali ja to tako razumem“, pojasnio je Džejms.

Na kraju Nikola Mirotić nije došao u Partizan. Čitav posao je propao, a posle svega nekadašnji reprezentativac je otišao u Olimpiju Milano.


tagovi

majk džejmsNikola Mirotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara