Foto: AFP
Foto: AFP

Makabi dobija pojačanje iz Italije

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.01.21. | 12:15

Klajn prihvatio ponudu tima iz Tel Aviva, a Breša sumu za obeštećenje

Timoti Džozef Klajn (26, 206cm) na dobrom je putu da se vrati u Izrael posle samo nekoliko meseci provedenih u Italiji. Makabi je poslao ponudu Amerikancu sa izraelskim pasošem, kao i iznos sume za obeštećenje Breši. Njegov sadašnji klub je odbio prvu pondu, ali usledila je druga, pa su ostale samo formalnosti da Klajn obuče dres Makabija.

Izabrane vesti

"Teško je da ne pustimo Klajna posle ponude koju je dobio od Makabija", izjavio je za "Brešu ođi" Sandro Santoro, generalni menadžer Breše.

Dok Klajn koji je od 2017. do 2020. igrao za Hapoel Holon bude pakovao kofere za Tel Aviv, Breša će krenuti u potragu za njegovom zamenom.

Klajn je posle diplomiranja na univerzitetu Ričmond profesionalnu karijeru započeo u Galatasaraju, ali ne baš uspešno, pa je odlučio da digne sidro iz Istanbula u uputi se u Holon. Taj potez se pokazao kao ispravan jer je u sezoni 2018-2019 ispisao dobar prosek od 9,53 poena i 5,39 skokova po meču, da bi godinu kasnije statitsičke brojke podigao na prosečno 11,77 poena i 6,0 skokova po utakmici i tako zavredneo pažnju Breše.

S letošnjom selidbom u Italiji Klajn nije prekinuo kontinuitet dobrih igara. Računajući oba takmičenja, Seriju A i Evrokup, imao je prosek od 11,14 poena, 4,5 skokova po utakmici.



tagovi

EvroligaKK Makabi Tel AvivKK Breša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara