Iz arhive: Antonijus Klivlend u Dalasu (©AFP)
Iz arhive: Antonijus Klivlend u Dalasu (©AFP)

Makabi doveo beka: Pobednik takmičenja u zakucavanjima sa izraženim defanzivnim kvalitetima

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 20:16

Zanimljivo pojačanje u Tel Avivu

Prilično je mirno bilo u Tel Avivu kada se govori o pojačanjima za novu sezonu. Oded Kataš i klupski direktori insistirali su na tome da prvo novim ugovorima nagrade one koji su izneli veliki teret prošle sezone, pa da se onda radi na novim imenima.

Ponos Izraela je doveo beka Antonijusa Klivlenda. Radi se o beku sa NBA iskustvom i izraženim defanzivnim kvalitetima koje je pokazao najviše tokom vremena kada je nastupao u NBL ligi, ali je imao i svoje momente u najjačoj ligi sveta. Ugovor je potpisan na dve godine.

Izabrane vesti

Posle boravka u Adelejdu stigao je u Hapoel Elijat gde je ostavio dobar utisak i prosečno beležio 17,6 poena na 40,7 odsto za tri, uz 4,2 skoka, 2,8 asistencija i 1,8 ukradenih lopti za prosečno 29 minuta na parketu. Sada je dobio šansu da zaigra u najvećem izraelskom klubu i Evroligi. Zanimljivo, prošle sezone bio je pobednik takmičenja u zakucavanjima izraelskog prvenstva. Takođe je bio dvaput u timu kola.

Klivlend je dvostruki defanzivac godine u NBL ligi i član idealne petorke takmičenja za 2022. godinu, a iza sebe ima epizode u Dalasu i Atlanti. Ni na jednoj adresi se nije naigrao, nastupao je i za razvojne timove, a skupio je ukupno 30 mečeva u NBA, računajući i plej-of.

Makabi je ovog leta doveo još Džejmsa Veba iz Valensije, takođe na dvogodišnji ugovor, a saradnja je produžena sa Lorenzom Braunom, Džošom Niboom, Džejkom Koenom, Bonzijem Kolsonom...


tagovi

KK Makabi Tel AvivKošarkaški transferiEvroligaAntonijus Klivlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara