Malina baca rukavicu Kopranima: Od Borca tvrđi orah nije mogao da vam zapadne

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.03.19. | 08:48

Juče Radovan Đoković, a danas i krilni centar Čačana Strahinja Gavrilović optimistički je nastrojen pred duel sa Primorskom!

U Čačku pred gostovanje Primorskoj na početku polufinalne plej-of serije ABA 2 lige  između ostalog kažu:”Neka bude, što biti ne može”… Dakle, nadaju se momci sa Morave da može, jer da ne može, ne bi trener Jovica Arsić juče rekao:” Borili smo se da uđemo u plej-of i sada je došao trenutak da potražimo svoju šansu za plasman u viši rang”! Ne bi kraj terena tihi, na parketu eksplozivni plejmejker Radovan Đoković garantovao Čačanima atomsku košarku i bitku do zadnje sekunde, pa ni Marko Marinović rekao da od Borca Primorskoj teži rival nije mogao da zapadne, i tako dalje…

Ove činjenice najbolji su dokaz da će se u Kopru koplja lomiti, te da Borac kožu lako neće prodati, što naspram izjava donosi zaključak da ni izbliza tako ubitačna tenzija ne vlada u Sarajevu gde će Sparsi dočekati skopski MZT. Tenzija će trajati sve do naredne nedelje, eventualno četvrtka 28. marta, kada će biti poznati učesnici finala. Pobednik drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja obezbediće plasman u ABA ligu. Poraženi iz ABA 2 finala imaće novu priliku da u duelima sa Zadrom obezbedi učešće u elitnom rangu.

Izabrane vesti

NIRVANA RADOVANA ĐOKOVIĆA - OPUŠTENO ALI BORBENO SA PRIMORSKOM

Prvi polufinalni dueli počinju večeras u 18.00 odnosno u 20.00 sati. Prvi na megdan izlaze najveći favorit takmičenja Primorska i čačanski Borac koji je ponovo ispunio zacrtane ciljeve za ovu sezonu.
“Nakon lošijeg starta ponovo smo uspeli da ispunimo plan. Kroz KLS smo obezbedili novo učešće u ABA 2 ligi, a sad smo u prilici da se eventualno plasiramo u ABA ligu. Večeras krećemo sa četvrtog mesta, blagi smo autsajderi, ali Primorska nije mogla da dobije težeg rivala za polufinale plej – ofa”, poručuje za Mozzart Sport iz Kopra Marko Marinović Malina.  

Ljubiteljima košarke je poznato da i sa punih 36 godina ostavljate srce na parketu.
Moj san o igranju najkvalitetnije lige u dvorani kraj Morave još uvek traje. Mislim i da će se ispuniti. Puno mi je srce jer smo Čačak reprezentovali na pravi način. Potvrdili smo da je grad košarke i ovo je još jedan pokušaj da se vratimo tamo gde zaista pripadamo. Sad je samo pitanje vremena, ali ako nastavimo sa ovakvim radom ispunićemo cilj”.

Primorska je važila za glavnog favorita ABA 2 lige još na početku sezone.
“Mislim da domaći više razmišljaju o nama nego o sebi što je dobro za Borac. Prva utakmica je bitna, ali ne i presudna. Dvorana kraj Morave biće ‘krcata’bez obzira na večerašnji ishod i tad smo u prednosti. Znam puno Čačana koji su se uputili i jutros ka Kopru”, u dobrom raspoloženju zaključuje  Marinović.

Mada se nešto kasnije priključio ekipi doprinos Strahinje Gavrilovića Borčevim uspesima je ogroman.
“Postali smo prvaci KLS – a i ponovo smo obezbedili takmičenje u ABA 2 ligi. Sad smo u poziciji, da kroz plej – of, možda obezbedimo i plasman u ABA ligu. Sikst Primorska je favorit što su potvrdili i kroz ligaški deo sezone sa samo dva poraza. Međutim, mi smo potvrdili da možemo da se nosimo sa svim rivalima. Momci i ja obećavamo maksimum koji može biti dovoljan za trijumf na večerašnjoj utakmici”, konstatovao je Gavrilović.

U trenucima kad u Kopru bude poznat pobednik meča, ako ne bude produžetaka, u Sarajevu će početi drugi polufinalni okršaj. Sparsi dočekuju MZT u 20.00 sati. MOZZART Sport razmišljajući i o ovom meču nazvao plejmejkera Sparsa, Nemanju Protića. Pa da vidimo šta on o MZT-u, odnosno o večerašnjem plej-of suparniku ima da kaže nekadašnji košarkaš Borca, FMP-a, Nižnjeg Novgoroda, pa i skopskog tima koji mu je na piku večeras.
“Ovo je najvažnija utakmica u sezoni za nas. Igramo protiv ekipe koja nas je dva puta pobedila u regularnom delu takmičenja, doduše drugi put u utakmici bez takmičarskog značaja. Međutim sve se to briše, sve se zaboravlja. Kreće plej-of, pa verujem da će hala biti puna, i da uz sjajnu atosferu i podršku sa tribina, odnosno našu dobru igru možemo da dođemo do veoma važne pobede nad MZT-om”, poručuje nam košarkaš sarajevskog tima.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 7512 ABA 2 Primorska - Borac up manje (155.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ABA 2 liga –plej-of/polufinale
18.00: (1,07) Sikst Primorska (25,0) Borac Čačak (8,50)
20.00: (1,60) Spars Sarajevo (14,5) MZT Skoplje (2,55)

* Kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe Mečanin i Nikola Minović
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: KK Borac Čačak


tagovi

ABA 2 ligaMarko MarinovićStrahinja GavrilovićJovica ArsićPrimorskasportsko klađenjeČačakKK Boracbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara