""
""

Maljković poručio treneru Galatasaraja: Neka pročita misli Ive Andrića - voleo bih da verujem da to nikada nije izgovorio...

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.11.14. | 10:42

"On je trener i kao takav mora poštovati kolege, igrače i sve navijače. Ne sme sebi da dozvoli takve izjave", rekao je naš proslavljeni stručnjak

Oštre reakcije na izajvu trenera Galatarsaraja Ergena Atamana, koji je navijače Crvene zvezde nazvao teroristima, ne jenjavaju. Srpski košarkaški stručnjaci Božidar Maljković, Vlade Đurović i Dražen Dalipagić osudili su reči mlađeg turskog kolege, nazvavši ih u najmanju ruku nekorektnim.
"Ova izjava mu je toliko nekorektna da bih voleo da verujem da je nikana nije izgovorio. Poručio bih mu da pročita misli Ive Andrića i da posebno obrati pažnju ma rečenicu: „Reči su dokumenta, treba ih pažljivo birati“. On je trener i kao takav mora poštovati kolege, igrače i sve navijače. Ne sme sebi da dozvoli takve izjave", rekao je Maljković za Kurir.

Izabrane vesti

Vlade Đurović je naglasio da nije stigao da pročita izjavu Atamana zbog privatnih obaveza, ali da mu nije jasan kontekst u kojem Turčin komentariše navijače.
"Njegov posao je da se bavi taktikom i igrom i ako može da objasni kako su srećno pobedili Crvenu zvezdu. Priče o navijačima i poređenja sa teroristima ne priliče ni jednom treneru", rekao je Đurović.

Dražen Dalipagić ne želi da se upušta u analizu Atamanovih besmislica.
"Sa sportskog aspekta Atamanovu izjavu ne treba komentarisati. Ona je politička, prema tome i teška glupost. Možda je moga da kaže kako su navijači agresivni ili šta već, ali da upotrebi izraz „teroristi“, pa to zaslužuje prezir", rekao je Dalipagić za Kurir.

(FOTO: MN press)


tagovi

Božidar MaljkovićErgin Ataman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara