""
""

Maljković za MOZZART: Meč sa Italijanima nije onaj gde se seku vene! Srbja ima dva vrhunska pleja - Teodosića i Bjelicu

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.09.15. | 08:50

"Srbija igra najbolju košarku na prvenstvu", rekao je prekaljeni trenerski vuk

Srbija veoma dobro gura na Evropskom prvenstvu, zabeležila je četiri pobede u isto toliko mečeva, a danas od 14.30 očekuje je duel sa Italijom, poslednji u grupnoj fazi, i meč koji će odlučivati o prvom mestu u Grupi B. Posle prve četiri utakmice ekipa koju predvodi Aleksandar Đorđević već je dobila svoje obrise, a upravo smo o tome razgovarali sa legendarnim Božidarom Maljkovićem, čovekom koji je u karijeri predvodio klubove kao što su Jugoplastika, Barselona, Real Madrid, Panatinaikos, Tau Keramika...

Izabrane vesti

Maljković smatra da su Orlovi najviše pokazali u dosadašnjem delu turnira.
"Srbija igra najbolju košarku na prvenstvu. Ima dobre rezerve, hrabro igra i u napadu i u odbrani. Mislim da se na kraju prvenstva neće igrati ovakva košarka, biće daleko fizički zahtevnija, i to bi voleo da istaknem. Srbija ima jak tim, veliku koheziju. Ne bih ništa prognozirao kako ne bih stavljao omču oko vrata Aleksandru Đorđeviću koga jako poštujem", rekao je Maljković za MOZZART Sport.

POGLEDAJTE MOZZART BET EVROBASKET SPECIJAL

Srbija će od 14.30 odlučivati o prvom mestu u grupi sa Italijanima, a Maljković tvrdi da uopšte nije bitno ko će biti prvi u grupi.
"Učestvovao sam na poslednja dva prvenstva i mogu da vam kažem da uopšte nije bitno ko će biti prvi, jer vi u stvari ne znate ko će vas kasnije sačekati. Ovaj meč sa Italijanima nije jedan od onih zbog kojih se seku vene. Tek dolaze utakmice u kojima se odlučuje. Italija je jaka napadačka ekipa, ali mislim da to možemo da rešimo preko naših centara koji su dominantniji od njihovih", smatra iskusni stručnjak.

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Pitali smo da prokomentariše igre Nemanje Bjelice ko je apsolutno eksplodirao na ovom prvenstvu i izrasta u pravog vođu tima. "Naša reprezentacija je poznata po tome što je u proteklih 30,40 godina uvek imala jednog igrača koji je odskakao. Sada je to Bjelica. Ja volim da kažem da Srbija ima dva fenomenalna plejmejkera - Teodosića i Bjelicu. Nema mnogo takvih igrača na toj poziciji na kojoj on igra. Oni su mahom sa dugačkim rukama, možda mogu da šutnu, ali niko nema takvu tehniku kao on. Ponekad pijem kafu sa njegovim ocem i drago mi je što je Nemanja uspeo. Nije mu uvek bilo lako u životu. Mislim da će uspeti i u NBA ligi. Ako bih morao da ga uporedim sa nekim, neka to bude Toni Kukoč. Podseća na njega", konstatovao je Maljković.

Za kraj razgovora, upitali smo stručnjaka koji je u karijeri osvojio četiri titule u Evroligi da prokomentariše sporan meč Italije i Španije u kom su Azuri slavili, a mnogi prokomentarisali da ih je Furija pustila zbog kalkulacija.
"Nikada nisam učestvovao ni vodio nameštene utakmice. Čini mi se da su Italijani zasluženo pobedili. Bili su bolji, gledao sam meč. Nije bilo nameštanja. Španci nisu igrali dobro, a čak sam i nekim španskim medijima dao izjavu da bih pre vodio ekipu koja je ostala u Španiji nego ovu koja je došla na šampionat - jer je jača", zaključio je Mljaković u razgovoru za naš sajt.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nemanja BjelicaMiloš Teodosićkošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija ItalijeEvrobasket 2015Božidar Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara