Timoti Luvavu (©MN Press)
Timoti Luvavu (©MN Press)

Manekeni jure po evroligaškoj pisti ka Top 8, Nejpir ponovo izvanredan

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 22:57

Odlična individualna partija Andreasa Obsta koji je pogodio sedam trojki

Već smo konstatovali da bi prolaz milanske Olimpije u četvrtfinale Evrolige bilo čudo nad čudima posle svih problema sa povredama kroz koje je prošla u većem delu sezone, ali sa ovakvom formom u poslednje vreme apsolutno bi bilo zasluženo da se nađe među osam najboljih!

Manekeni nastavljaju da jurišaju po evroligaškoj pisti ka četvrtfinalu, večeras su u svom Mediolanum Forumu pregazili minhenski Bajern sa 99:74 (25:8, 24:28, 23:18, 27:20) i stigli do 14. recke i osam pobeda u proteklih devet kola! I ponovo, sada već po navici, najbolji pojedinac u redovima Olimpije bio je Šabaz Nejpir.

Izabrane vesti

Američki plejmejker definitivno je svojim dolaskom u Grad mode okrenuo sezonu naglavačke i pokrenuo Olimpiju sa mrtve tačke posle svih pehova koji su se dogodili. Pobedu nad Bajernom ulepšao je sa 20 poena uz 5/6 za tri čime je uspeo da parira gotovo ravnopravno fantastičnom Andreasu Obstu. Nemački reprezentativac i vrsni šuter odigrao je odličnu individualnu rolu sa 27 poena i sedam trojki iz jedanaest pokušaja. Dugo je praktično sam držao ekipu da ne doživi istinski debakl, mada su igrači Olimpije igrali toliko organizovano i toliko kvalitetno, nadmoćno u svakom segmentu da je taj scenario bio jednostavno nemoguće izbeći.

Već posle uvodnih deset minuta mogla je da se oseti ubedljiva pobeda domaćina, pošto je na semaforu stajalo 25:8. Već na startu druge deonice razlika je iznosila neverovatnih 25 poena (36:11), a jedini put kada su gosti pripretili bilo je pred kraj druge i početkom treće četvrtine kada su prišli na 10 razlike. Ipak, to je Olimpija lako odbila zahvaljujući odličnoj, timskoj košarci sa 17 asistencija i fantastične procente šuta – i za dva i za tri domaćin je pucao po 63 odsto, a sa distance to je bilo impozantnih 12/19!

Uz Nejpira dvocifreni su bili još samo Timoti Luvavu sa 14 i Brendon Dejvis sa 10 poena, s tim da su još čak sedmorica igrača upisali bar po šest poena! Kod gostiju novajlija Zilan Čitam zabeležio je 17 poena uz četiri skoka. Vladimir Lučić je odigrao 13 minuta, ali bez ispaljenog šuta iz igre. Ognjena Jaramaza nije bilo u sastavu zbog infekcije, ali je nastavio da trenira sa ekipom što je dobra vest. On je od pauze sredinom februara odigrao samo jednu evropsku utakmicu.

Olimpija do kraja prve faze ima pakleno težak raspored sa tri gostovanja. Naredne sedmice ide prvo Efesu, pa Makabiju na noge, zatim dočekuje Barselonu i onda za kraj ide u Bolonju Virtusu. Neće biti lako, ni najmanje, ali ako neko može da okrene ovu sezonu i učini nešto čemu se niko pre dva meseca nije nadao, onda je to Olimpija!

EVROLIGA - 30. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Baskonija 74:63

/Nedović 20 - Tompson 15/

Panatinaikos - Barselona 74:88

/Papajanis 19 – Mirotić 26/

Alba - Anadolu Efes 95:93

/Smit 25 – Micić 30/

Asvel - Makabi Tel Aviv 67:85

/De Kolo 13 – Boldvin 23/

Petak

Fenerbahče - Žalgiris 87:79

/Hejs Dejvis 19 - Smits 18/

Monako - Valensija 90:79

/Okobo 15 – Džons 17/

Virtus Bolonja - Real Madrid

/Odželeje 18 – Hezonja 26/

Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos 95:75

/Naneli 19 - Mekisik 21/

Olimpija Milano - Bajern Minhen 99:74

/Nejpir 20 – Obst 27/



tagovi

Timoti LuvavuŠabaz NejpirOlimpija MilanoKK Bajern MinhenAndreas ObstVladimir Lučić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara