Manresa slavila u gostima, Renfro nadomak dabl-dabla

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.12.18. | 21:22

Baskonija razbila Unikahu, Saragosa iznenadila Gran Kanariju

Košarkaši Manrese nastavili su da pružaju partije iznad očekivanja i utefterili četvrtu recku u prethodnih pet ligaških utakmica! Ovog puta nadigrali su Obradoiro sa 97:90, a u prvom planu bio je odlični Rajan Tulson.

Nekadašnji igrač Gran Kanarije, Unikahe, Zenita i Istanbula odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere i definitivno najupečatljivije izdanje u dresu Manrese pošto je meč završio sa čak 29 poena (11/15 iz igre, 3/5 za tri), čime je anulirao učinak Kostasa Visileadisa na drugoj strani sa 26 poena (5/10 za tri). U pobedničkom sastavu istakli su se Gabrijel Lundberg sa 14 i Kedi Lalan sa 13 poena, a navijačima Partizana biće zanimljivo da je potencijalno pojačanje Aleks Renfro bio nadomak dabl-dabla. Meč je završio sa po devet poena i asistencija, te sedam uhvaćenih lopti. Nikola Dragović je meč završio sa devet poena, dok Marko Luković nije imao zapaženi učinak za nešto manje od šest minuta u igri.

Izabrane vesti

Manresa trenutno ima osam pobeda iz trinaest utakmica, jednu manje od četvrtoplasirane Unikahe, odnosno dve manje od trećeplasiranih evroligaša – Baskonije i Reala.

Kada smo već kod Baskonije, tim iz Vitorije rutinski je razbio Unikahu u Malagi rezultatom 81:64.

Unikaha je pružila znatno slabiji pritisak od očekivanog, a na kraju je još i spasila obraz, pošto je Baskonija u nekoliko navrata imala i preko 25 poena viška. Već u prvoj deonici Baskonija je postavila stvari na svoje i otvorila utakmicu sa 12:0. U tim okolnostima Unikaha je praktično sve vreme jurila zaostatak, ali tek povremeno je znala da pripreti. Nijednom ozbiljnije da bi ugrozila goste koji su sredinom druge četvrtine otišli na preko deset poena viška i tu razliku do kraja nisu ispuštali. Štaviše, rastojanje je samo raslo... Luka Vildoza je ubeležio 14, Met Džening 13, a Johanes Vojtman i Ilmane Diop po 11 poena. Kod Unikahe samo je Brajan Roberts bio na visini zadatka sa 18 poena. Srspki reprezentativac Dragan Milosavljević ostao je bez poena za 18 minuta u igri.

Saragosa je na mišiće uspela da savlada i iznenadi Gran Kanariju kao domaćin i to sa 71:69! Izgledalo je da je Markus Erikson sa linije za slobodna bacanja, na 100 sekundi pre kraja obezbedio pobedu za goste (69:66). U međuvremenu Saragosa je preko Frana Vaskeza uspela da smanji zaostatak, a onda i preko Stana Okojea sa penala da okrene rezultat. 

Okoje je upravo bio najefikasniji igrač Saragose sa 22 poena, te osam skokova, dok je Nemanja Radović ubacio 14 poena, uz šest uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Erikson je ubacio 14, a vremešni Albert Oliver 10 poena, uz sedam asistencija i pet skokova. Tim sa Kanarskih ostrva sve više postaje žrtva paklenog sistema i obaveza na evroligaškom i domaćem frontu, pošto ima tek četiri pobede iz trinaest utakmica. 

Foto: MN Press

 


tagovi

Aleks RenfroDragan MilosavljevićRajan TulsonNikola DragovićMarko LukovićMet DženingUnikahaBaskonijaManresa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara