Trenutak kada je Štajnbergs uzeo pobedonosni šut (Screenshot - twitter.com)
Trenutak kada je Štajnbergs uzeo pobedonosni šut (Screenshot - twitter.com)

Manresa trojkom uz zvuk sirene srušila Huventud i sačuvala Baskoniju u igri za plej-of (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 23:13

Vodiće se velika borba za doigravanje u Španiji

Baskonija ove sezone ima dobre rezultate u Evroligi, ali zato pati u domaćem prvenstvu. Pred duel 24. kola protiv Barselone, četa Duška Ivanovića je 10. na tabeli, ali joj je Manresa pomogla da zadrži korak za osmom pozicijom, iako je i sama ostala ispred. Ekipa Pedra Martineza je slavila u Badaloni trojkom Marcisa Štajbergsa 81:83 i tako sprečila sastav Karlesa Durana da dođe do 15. pobede i makar do kraja 24. kola, ostane tri koraka ispred tima iz Vitorije.

Izuzev Unikahe i Real Madrida, pa i Barselone i Gran Kanarije, niko više nije siguran u borbi za plej-of pozicije. Mursija je na 15-9, slede Tenerife, Valensija i Huventud sa po 14 pobeda, s tim što prva dva navedena tima imaju meč manje. Sledi Manresa sa 13-11, dok je Ivanovićev tim na 12-11 pred okršaj sa Blaugranom u Fernando Buesa Areni. Dakle, vodiće se paklena borba do kraja.

Izabrane vesti

Manresa je bila bolji rival u većem delu susreta, ali je umalo sve prosula katastrofalnom trećom četvrtinom, kada je postigla svega šest poena i dozvolila domaćinu da preokrene. Na nekoliko sekundi do kraja, Huventud je vodio 81:80, Manresa je imala poslednji napad, koji je trojkom iz ugla sa zvukom sirene u trijumf pretvorio Letonac Štajbergs.

U pobedničkom sastavu je na kraju najefikasniji bio Devin Robinson sa 18 poena, Branku Bacio je dodao 16, dok je junak Štajnbergs brojao do 12.

Huventudu nije pomogla nova sjajna partija Andresa Feliza. Košarkaša iz Dominikanske republike, koji figurira kao opcija Barselone za narednu sezonu, ubacio je 28 poena za 30 minuta, mada uz NBA procente: 10/21 iz igre, 1/7 za tri. Endru Endrus je dodao 13 poena, bivši košarkaš Partizana Vladimir Brodzijanski je bio na pragu dabl-dabla sa 11 poena i osam skokova, dok je do 11 brojao i Šenon Evans.

Večeras je odigrano još nekoliko duela 24. kola Endese, a najveću pažnju privukao je okršaj Gran Kanarije i Saragose. Ekipa Jake Lakoviča je zalečila rane posle eliminacije iz Evrokupa, tako što je pregazila Saragosu sa 111:85.

Kanarinci su postavili i rekord kluba sa 20 postignutih trojki iz 40 pokušaja, a istakli su se Pjer Pelo sa 19 poena (3/3 za tri), Ej Džej Sloter sa 16 (4/5 za tri) i Džon Šurna koji je sve poene postigao van linije 6,75 (5/5). S druge strane je 25 poena ubacio Santi Justa, do 15 je brojao Lukas Lanharita, dok su dvocifreni bili i Mičel Vat sa 12, kao i Trej Bel Hejns sa 10 poena.



tagovi

ManresaHuventudBaskonijaGran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara