Mario Nakić (©MN Press)
Mario Nakić (©MN Press)

Mario Nakić blizu prelaska u Andoru

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.07.21. | 00:09

Talentovani košarkaš na pragu povratka u Endesa ligu

Prognozirano je da bi Mario Nakić mogao da se vine u nebesa i poput Luke Dončića u ranim igračkim danima obasja Evropu, a zatim i Ameriku. Ipak, Nakićev razvojni put otišao je u drugačijem smeru, što ne znači da u budućnosti neće stići do vrhunskih ostvarenja.

Povukao se krilni košarkaš sa predstojećen NBA drafta, a kako javlja Jurohups, Mario Nakić je blizu zaključivanja saradnje sa Andorom. Ukoliko dogovor bude postignut, Mario Nakić bi se vratio u Endesa ligu. Košarkaš Real Madrida je minulu sezonu proveo na pozajmici u Ostendeu i u belgijskom šampionatu je imao nekoliko izvanrednih partija.

Izabrane vesti

Takođe, sin čuvenog Iva Nakića, koji je sa Partizanom pokorio Stari kontinent, je sa Ostendeom sticao iskustvo i u FIBA Ligi šampiona, gde je imao učinak od 5,5 poena, 2,5 skoka i 1,3 asistenciju na četiri odigrane utakmice.

Mario Nakić je košarkom počeo da se bavi u Beogradu, u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana, pre nego što je zadužio opremu Real Madrida, za koji je debitovao u prvom timu. A, sa junirskim timom Blankosa je osvojio juniorsku Evroligu i bio MVP. 

Andora je tokom leta bila izuzetno aktivna na tržištu. Mario Nakić će im biti peto pojačanje, a pre njega su angažovali Kodi Milera-Mekintajera, Drua Kroforda, Konora Morgana i Amina Nou.



tagovi

Mario NakićKK Andora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara