Mario Nakić: Srećan sam što sam iz Partizana otišao u Real! Teo mi je idol, imam nešto da pitam Jokića...

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.06.19. | 12:00

Supertalentovani košarkaš Reala kaže da ga čeka još mnogo rada kako bi došao do prvog tima Kraljevskog kluba i nastavio ono što je Luka Dončić počeo

Iskusni ljudi kažu da neke uspomene nemaju cenu. I, bez sumnje su u pravu. Dečaci i devojčice okupljeni na terenima košarkaškog kluba Partizan u srcu Kalemegdana tokom sunčanog i lepog subotnjeg popodneva imali razlog više da pokažu šta su i koliko naučili dosad. Osim činjenice da su bili učesnici košarkaškog kampa Sakramentove zvezde Bogdana Bogdanovića, mladi košarkaši i košarkašice imali su priliku da vide, upoznaju i druže se sa asovima poput Nikole Jokića, Nikole Vučevića, Nemanje Nedovića, Novice Veličkovića, Vladimira Štimca, Radeta Zagorca... Ukratko, stvarali su slike koje će pamtiti celog života.

Mnogi od njih, verovatno, nisu bili svesni da je među svim tim zvezdama svetske, evropske i srpske košarke i neko ko je njihov stopama koračao do pre samo nekoliko godina. Mario Nakić možda sada nije bio u centru pažnje kao njegove starije kolege, ali pošto nosi etiketu jednog od najtalentovanijih košarkaša svoje generacije, izvesno je da će i rođeni Beograđanin jednog dana postati nečiji idol i uzor. 

Izabrane vesti

Iako je u startu bio pomalo rezervisan, uspeli smo da smekšamo mladu nadu Kraljevskog kluba da izdvoji nekoliko minuta i za početak nam otkrije kako mu izgleda sve ono što je Bogdan Bogdanović pripremio za klince na Kališu?
“Odlično je! Bogdanova odluka da organizuje ovaj kamp samo pokazuje koliko je on dobar i skroman momak, jer želi da vrati narodu delić onoga što su oni njemu pružili, a deci da omogući da budu deo ovakvog projekta“, priča Nakić i nastavlja:
“Lepo je videti ih na terenima gde smo i Bogdan i ja trenirali kao igrači Partizana. Mogao sam ovde da dođem i kao učesnik (smeh). Kamp je super, ima odlične trenere i uslove“.

Povratak na ove terene verovatno ti budi posebne emocije?
“Naravno. Uvek pričam da mi je jako drago što sam iz Partizana otišao u Real, jer sam pre toga bio u Zemunu i tada nisam ni razmišljao o tome da ću doći do Reala. Zato mi je drago što sam bar tu jednu godinu proveo u Realu. Veliki sam navijač Partizana, otac mi je nosio crno-beli dres. Trenirali smo stalno leti na ovim terenima i jako mi je drago što sam mogao ponovo da budem ovde“.

Imao si izvanrednu sezonu u opremi juniorskog pogona Real Madrid, osvojili ste evropsku titulu, a ti si bio najkorisniji igrač završnog turnira. Pretpostavljam da su ti se sada složile emocije, kako gledaš na sve što se dogodilo?
“To je nešto za šta smo radili cele sezone. Bili smo favoriti pre kvalifikacionog i završnog turnira. Na Evroligin turnir dolaze najbolje ekipe s najboljim igračima. Prošle godine smo izgubili od kasnijeg osvajača (Ritas prim. aut.). Svakog dana smo razmišljali o tome i radili da se ne ponovi isti scenario. Došli smo, odigrali najbolje što možemo i svaku utakmicu smo odigrali baš, baš dobro“, kaže nam Nakić i dodaje:
“Bili smo psihički mnogo jaki. Definitivno jači od ostalih ekipa, kao i individualno. Kao ekipa smo igrali dobro, što nam je bilo važno. Sezona iz snova“.

Posle velikog proboja Luke Dončića, sada cela srpska košarkaška javnost željno iščekuje i tebe da odeš u prvi tim Reala...
“Nije lako! Da bi se izborio za šansu u prvom timu Reala mora jako da se radi svakodnevno. Moraš da budeš strpljiv, jer to je ipak Real, klub koji je stalno na vrhu. Ostalo mi je još mnogo, mnogo da radim kako bih dostigao ono što je Luka napravio“.

Kada si već pominjao težak rad, videli smo da si trenirao s Milošem Teodosićem?
“Tea poznajem dosta dugo. Baš smo dobri prijatelji. Stalno, kad god mogu, iskoristim priliku da treniram s njim. On je jedan od mojih omiljenih igrača i neverovatan je osećaj samo kada si na terenu s jednim takvim asom i likom“.

Da li te je Teo naučio nekim njegovim forama i fintama?
“Od njega stvarno mnogo toga može da se nauči. Mnogo toga me je već dosad naučio. Zahvalan sam i njemu što mi je dao priliku da treniram s njim. Svaki detalj na kojem smo radili mi je detaljno objašnjen. Ili stanem pa ga pitam, ili mi on priđe i pokaže na šta treba da obratim pažnju. Veliki je profesionalac i zaista mi je mnogo učinio. Hvala mu na tome“.

Hoćeš gledati da pokupiš neki detalj i od Nikole Jokića ili Vučevića?
“Moram da pitam Joku kako baca one lopte bez gledanja. To izgleda fantastično kada se gleda sa strane. Koristim svaku priliku da starije i iskusnije igrače od sebe pitam sve što imam, kako bih unapredio svoju igru. To su NBA zvezde, oni su ovo sve već prošli“.

O reprezentaciji i odluci da li će u budućnosti nositi dres Srbije, Hrvatske ili možda Španije nije želeo. Razumeli smo njegovu molbu da tu temu (zasad) preskočimo. Biće vremena da se i o tome priča...

Foto: Dragana STJEPANOVIĆ, MN Press, Via Instagram / @mario7nakic
Piše: Nikola STOJKOVIĆ (nikolaS_sN)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara