Mark Gasol (Foto: AFP)
Mark Gasol (Foto: AFP)

Mark Gasol: Obrisao sam sve i krenuo iz početka, želim da vidim još koliko dugo mogu da igram

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 15:01

Iskusni španski košarkaš je trenutno bez kluba, ali se čini da još ne planira penziju

Vratio se tokom leta Mark Gasol u Memfis Grizlise, klub u kojem je počeo NBA karijeru i proveo 11 godina. Pet dana kasnije je otpušten. Od tada se po medijima provlače priče o njegovom povratku u evropsku košarku, ali iskusni Španac još vaga. Tokom gostovanja u španskim medijima govorio je o svojoj budućnosti i istakao da još može da doprinese na terenu, ali pitanje koliko dugo.

20.30: (1,35) Partizan (16,0) Huventud (3,50)

Izabrane vesti

Posle 13 godina je napustio najjaču košarkašku ligu sveta, pa su mediji u Španiji brže bolje krenuli da ga vraćaju kući. Tamošnji mediji pisali su o njegovom povratku u matičnu Barselonu, ali i prelasku u Đironu, gde je 2014. godine osnovao svoj klub. Proveo je i dve godine igrajući u tom katalonskom gradu, pre nego što se otisnuo preko bare.

Jedno je sigurno, posle četiri zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje povukao se iz reprezentacije i sada razmišlja o narednom koraku. Čini se da mu se ne žuri. Želi dobro da promisli pre donošenja odluke.

"Zasad treniram, videćemo šta ću uraditi. Trenutno želim da vidimo koliko dugo ću moći da igram i kako ću se osećati kada dostignem optimalnu formu".

Želi da napravi balans između obaveza i porodice.

"Imao sam sreću da igram toliko godina u NBA ligi i iskusim praktično sve što jedan košarkaš može da iskusi. Sada od sebe zahtevam i stvari koje nisu vezane za teren. Znam da mogu da pomognem i doprinesem, ali ono što želim zahteva životni ritam koji ostavlja posledice. Zapitao sam se, da li mogu da se vratim na taj nivo? Obrisao sam sve i krenuo od nule. Sada je vreme da treniram. To i planiram da radim. Da vozim decu u školu, treniram i provodim vreme sa porodicom. Trenutno sam u tom životnom periodu".



tagovi

Mark GasolKK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara