Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mark Gasol razmišlja o povratku u Evropu

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.09.20. | 17:14

Španski centar ima 35 godina

Da li bismo mogli da gledamo Marka Gasola ponovo u Evropi? Mogli bismo!

Mark Gasol razmišlja o povratku na Stari kontinent, da tu nastavi karijeru, javlja novinar Ćavi Saiso Garsija sa radio Ser Katalunja.

Izabrane vesti

Španski centar ima 35 godina i slobodan je igrač pošto je završena sezona za Toronto u NBA ligi. Potencijalni povratak u Evropu imao bi veze najviše iz porodičnih razloga. Nešto slično kao u slučaju Nikole Mirotića, koji se vratio u Evropu potpisavši za Barselonu iako je imao dobru ponudu da ostane u NBA.

Druga opcija za Gasola bila bi, naravno, da ostane u NBA ligi. U oktobru bi trebalo da startuje "free agency", a to je momenat kada će već u Evropi krenuti većina liga i to može da bude problem o čemu smo već pisali.

Ako Gasol odabere evropski put, to bi značilo da će napustiti NBA ligu posle 12 godina. Tokom tog vremena bio je tri puta Ol star igrač (2012, 2015, 2017), a bio je i defanzivni igrač lige 2013. godine kao i član prvog tima 2015. godine. Prošle sezone je bio krunisani šampion lige sa Reptorsima.

U sezoni koja je i dalje u toku, Gasol je prosečno beležio 7,5 poena, imao 6,3 skokova i 3,3 asistencije, a imao je i dosta problema sa povredama.


tagovi

Mark Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara