Marko Barać (©MN Press)
Marko Barać (©MN Press)

Marko Barać: Moji igrači su se borili, ali još moraju da uče kako se stiže dvocifrena razlika

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 23:33

“Mogli smo da zadržimo neizvesnost, moji igrači još treba da uče kako se stiže dvocifrena razlika, nismo imali dobar protok lopte, mislili smo da će sve da stane u jedan šut“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Peto finale Kupa Radivoja Koraća predstavlja veliki uspeh za Megu, koja ipak nije imala dovoljno iskustva i snage da se ozbiljnije suprotstavi Crvenoj zvezdi u meču za trofej.

Izabrane vesti

Mladi trener Marko Barać bio je ponosan na svoje igrače, uz poruku da je ovo dobra lekcija za neke dalje izazove...

“Čestitam Crvenoj zvezdi na osvojenom Kupu. Oni su pokazali svoj kvalitet. Iako smo u utakmicu ušli dobro i prvu četvrtinu završili sa prednošću, videlo se da imamo neke probleme. Najviše na skoku, gde je trebalo da pokažemo više, mislim da nismo imali nijedan ofanzivan skok. Da bi se izgledalo bolje na terenu, moraju neke stvari da se poprave. Mogli smo da zadržimo neizvesnost, moji igrači još treba da uče kako se stiže dvocifrena razlika, nismo imali dobar protok lopte, mislili smo da će sve da stane u jedan šut. Crvena zvezda ima fenomenalan tim, individualce koji mogu da reše utakmicu u jednom potezu. Čestitam svojim igračima na vrlo dobrom turniru i borbi koju su uložili na svakoj utakmici“, rekao je Barać.

Na pitanje šta je mladi trener rekao igračima posle utakmice, odgovorio je:

“Podeliću sa vam šta sam rekao pre utakmice… Rekao sam im da uživaju u svakom momentu, da se završi utakmica tako da niko nema grižu savesti da je neko mogao da uradi nešto više i bolje. Verujem da možemo da budemo zadovoljni, dali smo sve od sebe, veliko finale pred punom dvoranom. Ovo su utakmice koje ne želiš da se ikad završe. Nismo želeli da razlika bude ovolika, ali čestitao sam im na trudu i borbi”.

Kapiten Luka Cerovina čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi i osvojenom Kupu.

“Čestitam i mojoj ekipi na sjajnom turniru, dobro smo se borili sve tri utakmice. Pokazali smo energiju, napravili smo neke greške večeras, kada smo mogli da ostanemo u egalu, ali mlada smo ekipa”.

Koliko ovako dobar turnir može da utiče na nastavak sezone?

“Treniramo dobro od početka sezone, što se nije videlo kroz rezultat. Nastavili smo da treniramo dobro, rezultati su došli. Cilj je što bolje mesto u ABA ligi i da se pokažemo u što boljem svetlu”.



tagovi

Marko BaraćKK MegaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara